Značka Valentino se omluvila za svou kampaň, která urazila tradiční japonskou šerpu na kimono

Značka Valentino se omluvila za svou kampaň, která urazila tradiční japonskou šerpu na kimono

Italský módní dům se omluvil poté, co zveřejnil kampaň v hlavní roli s modelkou Mitsuki Kimurou, známou jako Kōki. Na kampaň se strhla kritika z japonských platforem sociálních médií.

Kōki v kampani Valentino, foto Fish Zhang

V reklamě, která byla mezitím stažena z online kanálů, je modelka Kimura zachycena v podpatcích stojící na kusu látky položené na zemi. Právě ona látka mnoha lidem připomněla tradiční japonské obi neboli šerpu na kimono.

Uživatelé sociálních sítí ve svých komentářích odsoudili znevážení symbolu tradiční japonské kultury a skutečnost, že po něm modelka „šlapala“ v botách. Někteří dokonce situaci nazvali vizuálním rouháním.

Kōki v kampani Valentino, foto Fish Zhang

„Tkanina připomíná tradiční japonské obi a Maison Valentino se hluboce omlouvá za jakýkoli způsobený trestný čin," uvedl mluvčí značky a zdůraznil závazek společnosti Valentino „rozvíjet kulturu rovnosti a začlenění v globálním měřítku."

Mluvčí značky Valentino dodal, že kampaň, která zahrnuje také korejskou herečku Son Ye-jin a čínskou herečku Guan Xiaotong, se snaží zdůraznit spojení mezi globálními komunitami a kulturami.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram