ZUZANA VESELÁ VNÁŠÍ DO JARNÍ KOLEKCE 2018 POHLED NA NEBE

ZUZANA VESELÁ VNÁŠÍ DO JARNÍ KOLEKCE 2018 POHLED NA NEBE

Kolekce Jaro/Léto 2018 návrhářky Zuzany Veselé směřuje svou pozornost nad naše hlavy. Pod názvem Nebe zapojila návrhářka do svých modelů odstíny modré a dominovat nechala zavinovací a košilové šaty.

Česká návrhářka Zuzana Veselá se pro svou jarní a letní kolekci 2018 nechala inspirovat kouzelnými barvami jarní oblohy. Do své univerzální kolekce stojící zejména na paletě černé, bílé a šedé přidala tmavě modrou a tyrkysovou v pruhovaném vzoru i denim. Kolekce vychází z casual formal stylu, stavebním kamenem jsou košilové šaty, které se dají pohodlně nosit celý den a upravovat do téměř libovolného stylu od formálního, přes městský až ke sportovnímu. Jako druhý Zuzana Veselá zařadila tradiční zavinovací střih na šatech i topech, který ideálně sedne na jakoukoli ženskou postavu.

Některým střihům návrhářka vdechla vzpomínku na spodní košile a prádlo začátku dvacátého století, což se projevuje i použitím specifických látek, zejména jako je košilový popelín. Kolekci tvoří převážně přírodní materiály, které jsou jako stvořené pro teplé počasí, jelikož dovolí tělu dýchat. Mezi ně spadá bavlna, viskóza nebo hedvábí. Nechybí ani madeira, úpletové materiály či denim s jemným krepovým efektem.  

Kolekce Jaro/Léto 2018 si zakládá na nekomplikovaném kombinování nejen mezi jednotlivými kousky, ale také ve vztahu k již vlastněnému šatníku. I proto se návrhářka drží střihové jednoduchosti, které se v letošní sezóně vymykají pouze výrazné šaty s nabíranými rukávy či volány. Ty Zuzana Veselá doporučuje oblékat spíše pro formální příležitosti a do práce.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram