ANDAM Award 2014: Hlavní cenu získala Iris van Herpen s kolekcí Biopiracy kombinující umělou inteligenci a digitální technologie

ANDAM Award 2014: Hlavní cenu získala Iris van Herpen s kolekcí Biopiracy kombinující umělou inteligenci a digitální technologie

Vítězka Grand Prize ANDAM 2014 Iris van Herpen spojila v kolekci podzim/zima 2014/2015 řemeslo s novými technologiemi a přirozenost s umělostí.

Mladá nizozemská módní návrhářka Iris van Herpen se už od roku 2007 inspiruje přírodou, vytváří plastický design a svými dynamicky působícími modely porušuje fyzikální pravidla. A právě díky tomuto unikátnímu experimentálnímu stylu si tentokrát z Paříže odnesla hlavní cenu z prestižní módní soutěže ANDAM Fashion Award.

Kromě částky 250 000 euro získala designérka také roční mentoring Françoise-Henriho Pinaulta, generálního ředitele společnosti Kering, která zastupuje nejvýznamější módní značky, nebo možnost spolupracovat s luxusním webovým butikem Thecorner.com.

Vítězství je pro Iris van Herpen velkým úspěchem, už proto, že s významnou mezinárodní asociací ANDAM organizující tuto soutěž, jsou spojena taková jména jako Pierre Bergé, Yves Saint Laurent či Angelica Cheung.

 

http://biopiracy.irisvanherpen.com

Zdroje obrázků: vogue.co.uk, irisvanherpen.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram