Giambattista Valli Podzim 2014 Couture

Giambattista Valli Podzim 2014 Couture

Giambattista Valli znovu prezentuje rozkvetlou zahradu. Tentokrát je ráno, procházíme se s ním ve španělské Alhambře a hledáme moderní couture.

S novou Haute couture kolekcí návrháře Giambattisty Valliho se probouzíme do nového dne. Vstáváme a v pyžamu se procházíme nádhernou zahradou plnou květin a té nejzelenější trávy. Svítí nám světlo do očí a vlasy vlají do všech stran, proto nasazujeme sluneční brýle a vlasy krotíme jednoduchým šátkem s uzlem kousek nad čelem. Praktické, pohodlné a podle Valliho i vhodné k večerním skvostným róbám. Takovým róbám, kterými se jeho kolekce vyznačují pokaždé. Každou sezónu nás Giambattista Valli těší svými variacemi jemných a výrazných barev, květinových vzorů, velkých sukní, luxusních materiálů a tentokrát i vodorovných a svislých proužků.

Svou stěžejní inspiraci hledal Valli ve Španělsku, kde ho zaujala Alhambra. Středověký komplex paláců a zahrad s kopcovitými terasami a údolím lemujícím jedno z nejkrásnějších míst ve Španělsku. Valli má krásná místa, stejně jako krásné oblečení, v oblibě, proto se pokusil Alhambru vetknout do své nové kolekce a výsledek je, ostatně jako pokaždé za posledních pár let, uchvacující. Květinové aplikace střídají květinové vzory a proužky, Giambattista volí přechody materiálu odshora k botám na vysokém podpatku, kotníky jsou lemovány průhlednou látkou. Valli se nezalekl ani spojení volných kalhot a rozevláté sukně nebo hábitového střihu kolem rukou a ramen, na který jsme si během posledních sezón zvykli u módního domu Valentino.

Velkou výhodou múzy Giambattista Valliho je, že je velmi výrazná, výstřední, občas i trochu podivínská. Pokaždé však krásná a dechberoucí. Není divu, že sám návrhář o nové kolekci prohlásil, že se stane bestsellerem. Návrhy Valliho si totiž na nic nehrají, ony už zkrátka takové jsou a jejich reální podoba se nebojí do světa vykřičet svou extravaganci. Mimo extravagantních modelů, jež tvoří část kolekce, se v módní řadě objevují ale také ty, které jsou mnohem nositelnější. I Giambattista Valli se snaží o nové vysoké šití, tedy nové Haute couture. Zajímá se o mladší generaci a vytváří kolekci především pro koncept ‚‚nového zákazníka". A ten nechce nic, co viděl a pořídil si už sezónu předtím, proto má Valli společně s ostatními couture designéry velkou motivaci posouvat zažité hranice vysokého šití neustále dopředu.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram