Giambattista Valli ukázal to nejlepší spojení punku a haute couture ve spolupráci s H&M

Giambattista Valli ukázal to nejlepší spojení punku a haute couture ve spolupráci s H&M

Spolupráce designérů H&M se zase posunula o něco výš! Po spolupráci s Karlem Lagerfeldem, Versacem, Balmainem a Moschinem, přichází na scénu kolekce inspirovaná haute couture v podání návrháře Giambattista Valli.

Bohatá, eklektická, sofistikovaná, přitom leckdy neformální, punková a zároveň přirozená. Takovou kolekci předvedl návrhář v historické pamětihodnosti Říma, v dechberoucích prostorách paláce Doria Pamphilj.

Svůj módní dům jsem vytvořil v Paříži, ale ke svým římským kořenům se hrdě hlásím: mé srdce bude tomuto věčnému městu patřit navždy. Proto jsem Řím, a konkrétně Palazzo Doria Pamphilj, zvolil pro svoji přehlídku. Řím se svým eklekticismem utvářel mé názory a mou osobnost. Bylo báječné vidět, jak vše ožívalo v mém domovském městě,“ nechal se slyšet Giambattista Valli.

Návrhář s italskými kořeny je především známý honosnými šaty, které byly hlavním atributem nové kolekce. Přehlídku otevřela světová topmodelka Kendall Jenner krátkými, světle růžovými šaty z nadýchaného tylu bez ramínek, opásané saténovou mašlí, doplněné o třpytivé kotníčkové lodičky v červené barvě. Spojení červené a růžové barvy je velmi zdařilou kombinací evokující romantickou vášeň.

Nejen tyl byl dominantním prvkem kolekce. Na přehlídce byly k vidění ušlechtilé výšivky, průhledné materiály se vzory puntíků, perliček či vzdušné volánky. Ovšem se také představily punkové lesklé kalhoty, dlouhé mikiny s kapucí, kožíšky, kabáty i ryze ženské halenky. Kontrast tylu s volnočasovou mikinou dodal přirozenost a hravost do celé kolekce. Ženská část byla plynule doplněna o mužskou kolekci s pozorností na kalhoty nejrůznějších vzorů – od „kapsáčů“ s dojmem zašlé džínoviny, užších posetých metalickými pajetkami, kalhot se zvířecím vzorem až po černé kožené.

Některé modely byly doplněny o výrazné náhrdelníky z perel a detailem velké pusy, černou čelenkou s mašlí a průhledným puntíkatým závojem přes obličej či krajkovými kotníkovými lodičkami. Nude make-up modelů a modelek byl zvýrazněn očním make-upem, který tvořil barevné flitry či hvězdičky. Na mole se ukázaly nejen světové modelky, ale také plus size modelky a skuteční Římané z ulic. Kolekce hotová ze 41 kusů pro ženy, 31 pro muže a 34 doplňků si najde svého nositele.

Kolekce bude uvedena ve vybraných prodejnách značky H&M po celém světě na jejich stránkách od 7. listopadu.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram