Jak zabránit vlasům, aby se mastily

Jak zabránit vlasům, aby se mastily

Genetická predispozice, hormonální nerovnost, vysoká fyzická zátěž nebo horké počasí. To vše spadá pod faktory, které zapříčiňují nevzhledné maštění vlasů. 

Jak už jsme naznačili, přílišné maštění vlasů ovlivňuje mnoho aspektů běžného života. S více se mastícími vlasy mívají problémy lidé, kteří hodně sportují, tudíž se více potí. Zároveň neprospíváte čerstvému vzhledu vašich vlasů, ani když si na ně často saháte. Pokud si nemůžete pomoci, raději si vlasy pročesávejte kartáčem. Zároveň se sluší vyvrátit na tomto místě jeden velký mýtus - časté mytí vlasů šampónem produkuje více mazu. Není to pravda! Šampóny pouze odstraňují přebytečný maz, ale rozhodně nepodněcují vlasové buňky, aby ho vytvářely. 

PRODUKTY VHODNÉ NA MASTNÉ VLASY

Pokud trpíte na mastné vlasy, kromě častého šamponování můžete zkusit využívat také sílu suchých šampónů a masek, které odstraňují přebytečný maz. Nebo prostě jednoduše při nedostatku času na jejich umytí nebo použití suchého šampónu, vezměte jejich mastnotu jako výhodu. Díky ní vám totiž budou mnohem lépe držet drdoly a účesy, které za normálních okolností musíte výrazně fixovat gelem, pěnou nebo lakem na vlasy. 

3 TIPY NA PÉČI O MASTNÉ VLASY

  
Suchý šampón REDKEN 289 Kč ; Čistící šampón ma mastné vlasy RUSK 259 Kč ; Suchý šampón Matrix 179 Kč  

krasa.cz ; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram