Maison Martin Margiela Podzim 2014 Couture

Maison Martin Margiela Podzim 2014 Couture

Nejen celkovou tvorbu, ale zejména podzimní haute couture kolekci Maison Martin Margiela, výborně vystihuje surrealistická hra s názvem Dokonalá mrtvola.

I Martin Margiela totiž stejně jako surreaIističtí umělci vytváří svoje dílo přetvářením klasiky, ke které postupně připojuje nové a neotřelé prvky. Výsledné modely v sobě tedy spojují tradiční řemeslo a náročné střihy haute couture se zajímavými moderními detaily.

 

Dá se říci, že nová podzimní kolekce tohoto návrháře, prochází napříč historií módy a umění. Třpytivou sukni s motivem Van Gogových kosatců doplňuje plášť s exotickými motivy a francouzský nedbale elegantní styl se mísí s orientální zdobností.

 

Stejně zvláštní je i použití luxusních materiálů. Kaftanové a kašmírové šaty jsou zdobené korálky nebo flitry a mnohdy dokonce sešité ze spousty malých odřezků látek, nepůsobí tak honosně, ale naopak neotřele a provokativně.

 

V kolekci najdeme 22 modelů, které okouzlí svojí rozmanitostí a osobitým stylem. Na svoje si přijdou jak romantičky milující květinové vzory, tak vyznavačky minimalismu a jednoduché elegance.

 

Zdroj obrázků: style.com 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram