Marilyn Monroe za svého života odhalila svůj vlastní recept na krásu

Marilyn Monroe za svého života odhalila svůj vlastní recept na krásu

Marilyn Monroe je dodnes považována za nejkrásnější ženu, která kdy kráčela po zemi. Za svého času bořila hranice v estetice nejen svými proporcemi, ale hlavně svou přirozenou krásou.

V roce 1950 Marilyn Monroe odhalila redaktorovi časopisu LIFE svůj vlastní recept na krásu v podobě rutinního cvičení a dietních tipů.

Ženy z celého světa chtěly být jako ona a tak o ni začala mít zájem řada časopisů. Chtěly vědět, jak zůstat ve formě, jako Marilyn. Právě redaktora časopisu LIFE Philippa Halsmana pustila do svého bytu, kde pořídil fotografie jejího cvičícího režimu, jak jinak než v džínsech a froté bikinách.

Ve stejném roce se Marilyn v rozhovoru pro Pageant Magazine rozpovídala o svém cvičení a stravě.

Svěřila se, že se nikdy nepovažovala za výjimečně krásnou. Nikdy se neobtěžovala s cvičením, ale problémem začala být její obrovská chuť k jídlu. A tak se musela začít snažit, aby nejedla příliš mnoho. Později k tomu přidala i cvičení. Rozhodla strávit každé ráno alespoň 10 minut cvičením s malou zátěží. Tak nějak vznikla její denní rutina, do které zařadila své vlastní cviky a posilování.

Každé ráno, potom co si vyčistila zuby a umyla obličej, si lehla na podlahu vedle postele a začala s prvními cviky ke zpevnění poprsí, hrudníku a svalů na rukou. Základem je zvedání 5ti librového závaží, což je něco přes 2,2 kg.

1. cvik – zvedání činek z rozpažení do upažení, 15x a velmi pomalu
2. cvik – zvedání činek z upažení dolů, jakoby za hlavu a na druhou stranu k bříšku, 15 x
3. cvik – ruce s činkami do úhlu 45 stupňů k podlaze a kroužit do unavení


Nikdy se příliš nezajímala o outdoorové sporty, neměla touhu vynikat v tenise, plavání ani golfu. A s tím souvisel i její názor na opálenou kůži, která ji nepřišla nikterak atraktivnější než bílá pleť. Přiznala se, že je proti opálení, protože má ráda pocit být „blond“ všude. Také se cítila být poměrně líná a neměla pocit, že její pohyby jsou zrovna ladné. Proto dávala přednost cvičení doma.


Dalším jejím tipem jak si udržet zdravé tělo i ducha je vyvarovat se napjatosti a spěchu, mít dostatek spánku a nestresovat se.

Její stravovací návyky byly považovány a za poněkud bizardní. Ona sama si to však nemyslela. Před svou ranní sprchou si dopřála šálek teplého mléka. Pokud bylo horko, vyklepla do šálku s mlékem dvě vejce, rozkvedlala je a zatím co se oblékala, ho vypila. Před ochodem to zajedla multi-vitaminovou pilulkou, i když sama pochybovala, že by kdy nějaký lékař něco takového, jako byla pro ni tato výživná snídaně pro pracující dívky, doporučil.

Její večeře byla překvapivě velmi jednoduchá. Každý večer se stavila na trhu pro libový steak, jehněčí kotletky nebo nějaká játra, která si grilovala na elektrické troubě přímo v hotelovém pokoji. Obvykle k tomu snědla čtyři nebo pět syrových mrkví a to bylo vše. Součástí jejího jídelníčku byl často i králík, ale vždy jako příloha jen syrová mrkev.

Po cestě z práce si však nemohla odpustit zastávku v oblíbené cukrárně na horký karamelový pohár. Nebyl to však takový prohřešek, neboť se její strava skládala výhradně z potravin bohatých na bílkoviny.

Zdroj: swide.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram