Modelka Adesuwa Aighewi: Chci změnit způsob, jak lidé vidí Afriku!

Modelka Adesuwa Aighewi: Chci změnit způsob, jak lidé vidí Afriku!

Objevila se na obálkách mnoha časopisů, prošla se na přehlídkách značek Kenzo, Vivienne Westwood i DKNY, o rozhovor s ní stál i časopis Vogue, ale kdo to vlastně je? Adesuwa Aighewi!

Nigerijská modelka Adesuwa Aighewi pochází z Afriky, kde také se svými třemi sourozenci vyrostla. Již v dětství ale hodně cestovala a poznávala. Jako modelku ji objevili už na škole v Marylandu, ale ona ani její rodiče tuto brigádu nebrali nijak vážně. Vyrůstala v tradiční domácnosti a vydala se směrem studia chemie. „Ještě před modelingem jsem si myslela, že budu lékařkou, vezmu si diplomata a budu pracovat pro OSN,“ řekla v rozhovoru pro magazín Fashionista.com. Když se ale její dráha modelky rozběhla na plné obrátky, ukončila Aighewi studium, aby se módě mohla věnovat naplno. Nyní žije mezi New Yorkem a Los Angeles a spolupracuje s agenturami v každém větším městě.

Na Instagramu má tahle kráska téměř osmnáct a půl tisíce fanoušků, ale aktivně se zapojuje i na svém Twitteru. Aighewi ráda komunikuje se svými přáteli i s lidmi, kteří se chtějí podívat, co každý den dělá. Modelka monitorování vlastního života považuje za zachycování náhodných dobrodružství, které ji baví víc, než sdílet její krásu.

 

„Při práci si říkám: Jsem produktem. Není to o tobě. Je to o vizi,“ řekla modelka. Ačkoliv je tento obor zakotven především v tom, jaké priority si zvolíte, vždy hrozí, že místo velké slávy a úspěchů přijdou modelky na scestí. „Děkuji svým hvězdám, že jsem vyrůstala s docela radikálními rodiči, jinak bych neměla šanci najít svou cestu zpět domů.“ A překvapivě její módní kariéra ani příliš nezměnila její pohled na krásu. „Upřímně mě omrzelo vidět mou tvář všude,“ vysvětluje modelka. „Moje představa krásy je stále stejná: Vaše vnitřní světlo je tou krásou. To je to, co mě naučili moji rodiče.“

Ale není to jen modeling, ve kterém chce Aighewi zakotvit. „Ptát se, jestli chci být modelkou navždy, je jako ptát se, jestli chci mít rakovinu. Je to štěstí být do toho všeho zapojená, protože to otevírá spoustu možností,“ a dodala: „Chci dělat dokumentární filmy, které mohou změnit způsob, jak lidé vidí Afriku.“

fashionista.com, instagram.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram