dnes je 29.03.2017 a svátek má Taťána

Nepečený smetanový dezert

Pokud ještě neznáte tenhle bleskový recept na úžasný smetanový dezert, rychle si ho zapište do kuchařky! My se do něj pustili dříve, než jsme ho stačili vyfotit...

Na smetanový dezert budete potřebovat jen pár ingrediencí:

piškoty 

trocha rumu nebo vaječného likéru

2 zakysané smetany

smetana na šlehání

2 lžíce cukru

ovoce  (rybíz, ostružiny, borůvky, maliny, jahody...)

Příprava nepečeného smetanového dezertu nemůže být jednodušší. Formu vyložte piškoty (vhodnější jsou ty podlouhlé) a pokapejte je trochou rumu nebo vaječného likéru. Opatrně vyšlehejte šlehačku a smíchejte ji se zakysanými smetanami, cukrem a ovocem. Naneste polovinu smetanové směsi na piškoty, udělejte druhou vrstvu z piškotů a znovu ji zakryjte zbytkem smetanové směsi. Dezert je ještě dokonalejší, když si ho přes noc necháte uležet v ledničce.

Foto: vlastní

MÓDA V KUCHYNI DEZERT MOUČNÍK PEČENÍ RYBÍZ

Související články

Sladké víkendové pečení s Martinem Škodou

Už jsme si uvařili polévku z červené řepy a upekli houbový závin. Nechtělo by to ale také dezert? Jeden přinášíme právě dnes!

Celý článek

Nedělní oběd? Co třeba houbový závin podle Martina Škody?

Další z receptů na víkendové rodinné vaření podle Martina Škody vám přinese chuť propečeného listového těsta, hub a zkaramelizované cibulky.

Celý článek