dnes je 27.05.2017 a svátek má Valdemar

Nepečený smetanový dezert

Pokud ještě neznáte tenhle bleskový recept na úžasný smetanový dezert, rychle si ho zapište do kuchařky! My se do něj pustili dříve, než jsme ho stačili vyfotit...

Na smetanový dezert budete potřebovat jen pár ingrediencí:

piškoty 

trocha rumu nebo vaječného likéru

2 zakysané smetany

smetana na šlehání

2 lžíce cukru

ovoce  (rybíz, ostružiny, borůvky, maliny, jahody...)

Příprava nepečeného smetanového dezertu nemůže být jednodušší. Formu vyložte piškoty (vhodnější jsou ty podlouhlé) a pokapejte je trochou rumu nebo vaječného likéru. Opatrně vyšlehejte šlehačku a smíchejte ji se zakysanými smetanami, cukrem a ovocem. Naneste polovinu smetanové směsi na piškoty, udělejte druhou vrstvu z piškotů a znovu ji zakryjte zbytkem smetanové směsi. Dezert je ještě dokonalejší, když si ho přes noc necháte uležet v ledničce.

Foto: vlastní

MÓDA V KUCHYNI DEZERT MOUČNÍK PEČENÍ RYBÍZ

Související články

3 tipy na jarní tousty

Šunka, sýr, přiklopit zapéct a kečup k tomu? Tousty se dají připravit i jinak. Zajímavěji, chutněji a zdravěji. 

Celý článek

Těstoviny s domácím pestem podle kuchaře Martina Škody

Poslední pátý recept, který jsme vybrali z kuchařky Škoda nevařit 2, vás potěší svým domácím pestem v kombinaci se sušenými rajčaty.

Celý článek