Rostliny jak je neznáte – originální a stylové kokedamy

Rostliny jak je neznáte – originální a stylové kokedamy

Máte rádi rostliny ať už doma nebo venku, ale přijdou vám v klasickém květináči příliš obyčejné? Je tu nový netradiční styl v pěstování – úžasné kokedamy!

Vdechněte svým rostlinám i domovu nový stylový design. Zkuste netradiční, moderní, zajímavé, a přesto přirozené kokedamy.

Kokedamy jsou částečně podobné bonsajím, ovšem nejsou tak známé. Kořeny techniky výroby kokedam pramení z Japonska, kde je jejich výroba již tradicí. Typické japonské kokedamy se umisťují na talířek či misku, a protože zdůrazňují přirozenou krásu rostlin, jsou vhodné pro zpříjemnění a oživení interiérů.

 

Jejich jednoduchý a přirozený design působí velmi stylově. Dnes se pěstují i závěsné kokedamy, které si získávají stále větší oblibu. Levitující kokedamy dokážou vytvořit „zahradu“ visící přímo v prostoru a v interiéru působí neobvykle krásně.

Základem kokedam je mechová koule, která upoutá na první pohled. Není tak divu, že kokedamy nesou svůj název právě podle ní.  Právě zelená koule z mechu je to, co dělá i z obyčejné rostlinky působivou dekoraci. Mech ale nemá jen dekorativní účinek, slouží také k udržení vláhy, zabraňuje vyplavování substrátu při zalévání a ve své podstatě nahrazuje klasický květináč.

V kokedamě nemusíte mít jen pokojové květiny, stejně tak vhodné jsou i venkovní rostliny. Velmi oblíbené jsou zakrslé borovice a jiné stromečky.

Zdroj: kokedamy.cz
Zdroj obrázků: kokedamy.cz, facebook.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram