Šeď dělnické třídy i lesk honorace v podzimní kolekci Stelly McCartney 2017

Šeď dělnické třídy i lesk honorace v podzimní kolekci Stelly McCartney 2017

Stella McCartney v podzimní kolekci příliš nepřekvapila. Představila dva světy opačných společenských vrstev a přidala k tomu svůj rukopis.

Stella McCartney si našla svou cestu a sezónu po sezóně z ní neschází. Vyznačuje se nekomplikovanými návrhy ani po barevné a vzorové stránce, ani z ohledu střihového. Pro podzim 2017 si designérka přichystala kolekci o necelých padesáti modelech, které bychom pomyslně mohli rozdělit na dvě části. První jako by představovala uniformy pro chudší vrstvu společnosti, je zabalená v odstínech ponuré šedé, šedomodré a hnědé kostce. Střihy oblečení ve skutečnosti doopravdy připomínají uniformy, košile jsou jednoduše střižené, mají volnější rukávy a knoflíkové zapínání až ke krku. 

V druhé části kolekce sáhla McCartney i po nějakých barvách. Nepřekvapila, když vytáhla spojení vínové a khaki. K černým modelům přidala kůži, na konec průsvitnou krajku i samet a místo kalhot modelkám oblékla kratší sukně. Rázem jako kdybychom se z ponurého rána, kdy továrnice míří do práce, přesunuli do pozdních odpoledních hodin, kdy začíná banquet hodný vyšší společnosti. Její hlavní myšlenkou u večerní módy bylo vrstvení krajky přes šaty. Výsledné modely působily rozhodně neobvykle, ale žádné velké terno asi neudělají...


vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram