Sloupy elektrického vedení v podobě ocelových gigantů

Sloupy elektrického vedení v podobě ocelových gigantů

Umíte si představit sloupy elektrického vedení jinak, než je znáte doposud? Designérské studio Choi + Shine přichází s nadčasovým návrhem…

Není to jen vizuální dopad na okolí, který se při stavbě sloupů elektrického vedení zohledňuje. Peníze, způsob výstavby a zásah do přírody celkově musí být hlavními aspekty zvážení. I přesto, přišlo designérské studio Choi + Shine s vizualizací obrovských struktur v podobě gigantů místo sloupů.

Nejspíš se teď rozdělíte na dva tábory, z nichž jeden bude celkovému nápadu tleskat, zatímco ten druhý jej z prvního pohledu odsoudí. Tyto téměř čtyři metry vysoké postavy dost možná ožijí již v letošním roce. Jde o alternativní pojetí sloupů elektrického vedení, coby sochařského umění. Obři stojící na útesech, v pustém poli i mezi horami mají vlastně reagovat na potřeby životního prostředí.

Americké architektonické studio Choi + Shine navrhuje provést drobné zásahy do stávajícího ocelového rámu a pak již nebrání nic výrobě této modulární stavebnici, která je převážně z recyklovaných částí. Studio Choi + Shine získalo v oblasti designu mnohá ocenění a předpokládá, že obři ožijí na Islandu ještě v roce 2017.

choishine.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram