Tery z Ulice zamířila do nadace

Tery z Ulice zamířila do nadace

Organizace pomáhající dětem z dětských domovů a pěstounské péče si zvolila nového patrona. Je jím stále usměvavá seriálová herečka, která neskrývá své nadšení.

Dlouho vedení neziskové organizace Nadání a dovednosti zvažovalo, kdo by měl nahradit Veroniku Kašákovou, která má už tak dost práce se svým Nadačním fondem, a stát se novým patronem projektu, jehož posláním je pomáhat dětem z dětských domovů a pěstounské péče v kariérním rozvoji a s přípravou na samostatný život.

„Hledali jsme mezi mladými lidmi, kteří by byli „našim dětem“ v projektu nejblíže a mohli jim být inspirací, vzorem či kamarádem.“ uvedla ředitelka neziskové organizace Nadání a dovednosti Linda Hurdová, která byla u toho, když padlo jméno oblíbené a stále usměvavé seriálové herečky, která veškeré její představy o čerstvé posile jejich týmu splňuje dokonale.

Novou patronkouNadání a dovednosti je známá seriálová herečka Patricie Solaříková, která svou „novou roli“ s hrdostí přijala a dokonce se již stihla s některými dětmi osobně potkat na první společné akci, kterou byla návštěva míst, kde už Patricie několik let žije jako Tereza Jordánová. Děti z dětských domovů Karlovarského kraje, které se účastnily dvoudenní akce v Praze s názvem Career Days, se podívaly do ateliérů, ve kterých se natáčí oblíbený seriál televize Nova Ulice, což pro ně bylo obrovským zážitkem. Děti při své exkurzi s Patricií našly řadu společných témat a tak si i příjemně popovídaly.

„Když mě oslovila paní ředitelka Nadání a dovednosti, abych se stala jejich patronkou, došlo mi, že tento druh spolupráce spadá do kategorie nabídek, které se neodmítají. A pokud mohu být mladým lidem alespoň malým přínosem či inspirací, tak budu moc ráda,“ konstatovala Patricie Solaříková, která se už pomalu připravuje na návštěvu Karlových Varů, kam sympatická patronka zamíří už v polovině ledna příštího roku, aby se zde setkala s dětmi, které absolvovaly 9. kolo programu Rozhled. V rámci ukončení kola dostanou účastníci certifikáty a čeká je bohatý sportovní program.

 

Fotograf: Daniel Šeiner

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram