Tulipánový podzim Lela Rose 2017

Tulipánový podzim Lela Rose 2017

Něžnost a možná do jisté míry i jednoduchost, které jsou typické pro hlavní tulipánový motiv, se proplétala celou podzimní Ready-to-Wear kolekcí 2017-2018.

Lela Rose si pro prezentaci podzimní kolekce vybrala minimalistickou restauraci a návštěvníky posadila ke stolům: "Věřím tomu, že je nejlepší dát návštěvníky dohromady k jednomu stolu. Když vedle sebe sedíte, zároveň se trochu spojíte a můžete vytvořit jednoduchou skupinu. To si myslím, že je jedna z věcí, kterou teď lidi potřebují ze všeho nejvíce," pronesla návrhářka. Tady můžeme pozorovat, jak móda sahá daleko hlouběji, než se laikům na první pohled zdá. Nejde jen o hezké šaty nebo hubené dívky a poslední trendy. Móda zasahuje do celé společnosti a prostřednictvím jejího kouzla se často návrháři snaží budovat lepší svět. 

Vlastně asi jediným patrným motivem podzimní konfekční kolekce byly tulipány. Jejich drobný vzor pokrýval několik počátečních modelů, pak už se vytratil. Žádný opravdu jednotící prvek ani vlnu inspirace kolekce neměla. A kdo by počítal s tím, že nebude chybět alespoň barevná jednota, mýlí se. Ani ta tentokrát nebyla potřeba. Rose svých jednatřicet modelů navrhla v jednoduchých liniích, občas je doplnila trochou krajky a na závěr zahrnula také večerní modely.  

Každá dívka měla na hlavě drobný klobouček nebo dívčí věneček, líčení bylo úplně přirozené a stejně tak i styling vlasů. Jako by Lela Rose při navrhování nenašla žádný velký námět, podle kterého by mohla svou kolekci vést. Modely byly zdařilé, o tom žádná. Přesto nám ale trochu chybí cokoli, co by je spojovalo dohromady. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram