Žluté lázně opět zaplní maminky s kočárky

Žluté lázně opět zaplní maminky s kočárky

Žluté lázně se opět otevřou rodinám a především maminkám s malými dětmi, ale i maminkám nastávajícím. V oblíbeném pražském komplexu se totiž rozhoří již tradiční májový happening.

Největší rodinný happening "S kočárkem Prahou", jehož podstatou by mělo být upozornění na problémy, které trápí maminky s malými dětmi i maminky nastávající, v anonymním prostředí Prahy či jiných měst, se letos koná už popáté.

  Organizátoři této akce, Agentura BIG FISH & CO. a portál babyweb.cz tak přivítají 21. května 2014 maminky a děti, které se nebojí svou účastí projevit zájem o společnou změnu směrem k nim, tj. o větší ohleduplnost v MHD, pomoc s kočárkem při nástupu a výstupu v MHD či zřízení parkovacích míst pro rodiny s malými dětmi. Jako tradičně, třetí středa v květnu patří maminkám a dětem. Akce proběhne v areálu Žlutých lázní v pražském Podolí od 10 do 18 hodin. Zábavné, ale i poučné odpoledne nakonec vyvrcholí výzvou maminek Pražanům, které tak chtějí apelovat na své spoluobčany, aby se v dopravních prostředcích nechovali lhostejně např. k těhotným, pomáhali maminkám s kočárky či aby obchodní centra nebo úřady zřídily parkovací místa pro mladé rodiny přepravující děti v autosedačkách. V průběhu odpoledne se účastníci happeningu dozvědí spoustu zajímavých informací o cestování s malými dětmi, a to zejména v souvislosti s létem a tradičními přesuny na dovolenou.     

  Výzva Pražanům proběhne opět formou pokusu o pokoření loňského českého rekordu v počtu kočárků na jednom místě. Hromadná fotografie maminek s kočárky by měla být v médiích tím nejsilnějším apelem na veřejnost: "Prosím, buďte tolerantní a ohleduplní." Součástí pestrého programu budou ukázky a ochutnávky nových výrobků určených dětem i rodičům, představí se zde také nové modely kočárků, autosedaček a specializovaných maminkovských "vymožeností". Dopravní podnik hl. m. Prahy nasadí v den happeningu směrem na trase vedoucí do Podolí nízkopodlažní tramvaje, aby maminkám s kočárky ulehčily přepravu. Kromě pokusu o vytvoření "kočárkového rekordu" se můžete těšit na představení dětí ze zájmových kroužků a spoustu atrakcí a her pro nejmenší. Představí se útulek pražské Městské policie a děti se budou moci povozit po Vltavě.

  Chcete-li i vy vyjádřit nespokojenost k lhostejnosti vůči těhotným a rodinám s malými dětmi nebo jen strávit příjemné rodinné odpoledne na hezkém místě, pak se určitě do Žlutých lázní 21. května vydejte také. V loňském roce tuto aktivitu podpořilo mnoho známých osobností, např. Ilona Csáková, Agáta Hanychová, Eva Decastelo, Kateřina Kristelová, Bořek Slezáček, Petr Vágner, Hanka Kynychová, Vlasta Korec, Olga Menzelová či manželé Vojtkovi.

 

Zdroj: PROTEXT, facebook.com/skocarkemprahou

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram