5 TIPŮ PRO STYLOVÝ PODZIMNÍ KAPSULOVÝ ŠATNÍK

5 TIPŮ PRO STYLOVÝ PODZIMNÍ KAPSULOVÝ ŠATNÍK

Podzim už je cítit ve vzduchu a mnozí z nás začínají kromě dýňového latté pošilhávat i po nových kouscích do podzimních nečasů. A co že by vám v šatníku letos rozhodně nemělo chybět? Máme pro vás pět podzimních tipů z Metropole Zličín, které jsou trendy, ale zároveň natolik klasické, že z módy jen tak nevyjdou a vám pomohou dotvořit perfektní kapsulový (minimalistický) šatník.

Námořnické triko

Námořnické tričko do dámského šatníku přivedla Coco Chanel a zalíbilo se natolik, že se z něj stal ikonický a naprosto must-have kousek každé skříně. Letos ale slaví snad ještě větší úspěch než kdy předtím, takže kdo ho doma ještě nemá, je právě teď ten správný čas si alespoň jeden takový model pořídit. Vytvoříte s ním totiž nespočet outfitů, zkombinujete ho jak s džínami, černými společenskými kalhotami, tak zavázané na uzel se saténovou sukní. Perfektně osvěží jakýkoliv outfit, kde by bílé tričko sice posloužilo, ale proužek tomu dodá šmrnc!


Zdroj: se svolením Metropole Zličín

Černé kalhoty s širokými nohavicemi

Černé cigaretové kalhoty už jsou naše staré známé. Co takhle ale nohavice rozšířit? U tohoto střihu vždy volte vysoký pas. Ten vám totiž, v kombinaci se šířkou nohavic, opticky protáhne nohy, třeba až do nebes. Do práce je doplňte lodičkami a halenkou, na víkend teniskami a mikinou. Uvidíte, že se stanou dalším kouskem ve vašem šatníku, který nebudete chtít sundat a využijete jej pro všechny možné příležitosti. Ideální materiál, obzvlášť na podzim a zimu, je úplet.


Zdroj: se svolením Metropole Zličín

Trenčkot

Trenčkot není žádná novinka, ale v podzimních tipech rozhodně nesmí chybět. Je to dokonalý podzimní kabát, který se hodí k večerním šatům i džínům. Jestli doma ještě žádný nemáte, tak první volbou by měla být naprostá klasika - jednoduchý béžový v délce ke kolenům. Dvouřadá sada knoflíků, výrazné klopy a pásek je už standard, který by měl mít každý trenčkot. Ale pozor, nepleťte si jej s baloňákem, ten je naopak jednořadý a místo dvoudílných klop má jen jednoduchý límeček. Navíc není projmutý, ale střižený do áčka a má tak tendenci postavu rozšiřovat. A v tom je právě kouzlo trenčkotu, který svým projmutým střihem a páskem zajistí, že bude sedět na jakýkoliv typ postavy.

 


Zdroj: se svolením Metropole Zličín

Mokasíny

Mokasíny jsou rozhodně číslo jedna, co se obuvi pro letošní podzim týče. Jejich velkou výhodou je, že jsou bez podpatků, takže na nich hravě vydržíte běhat celý den. Hodí se ke kalhotám, sukním i šatům v jakékoliv délce. Klasická kožená mokasína se nosí na holou nohu, pokud ale patříte k těm odvážnějším, můžete vyzkoušet retro trend a vzít si k nim ponožky. Fantazii se meze nekladou.


Zdroj: se svolením Metropole Zličín

Perlový náhrdelník

Perly jsou symbolem ženství už od pradávna, ale volily se výhradně k velmi elegantním outfitům. V letošním comebacku se ale rozšířily do všech stylů a je to jedině dobře. Můžete je kombinovat naprosto se vším. Čím větší kontrast, tím zajímavější výsledek! A nezůstávejte jen u nich, navrstvěte je k vašemu oblíbenému řetízku nebo vezměte náhrdelníky klidně dva. V tomhle případě platí, že více je více. Pandora, ApartTip stylistky Báry Havlíkové: Zkombinujte všechny kousky z podzimních tipů dohromady a máte dokonalý outfit, ve kterém se budete cítit pohodlně, ale zároveň žensky. Chybí už snad jen červená rtěnka.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram