BLANKA MATRAGI UVÁDÍ JARNÍ KOLEKCI PURITY 2018

BLANKA MATRAGI UVÁDÍ JARNÍ KOLEKCI PURITY 2018

Čtyři přírodní živly už dávno zkrotila! Na jaře 2018 je střídá klid a čistota, které česká návrhářská ikona demonstruje v nejnovější a zcela smířlivé kolekci PURITY.

Blanka Matragi přichází s nejnovějšími kreacemi a nápady, jak učinit ženu ještě spokojenější a elegantnější. Ani tentokrát česká návrhářská ikona nezklamala. Opak by ale v případě této nevyčerpatelné studnice inspirace čekal jen málokdo. Výsledkem je sofistikovaná směs čistoty, elegance a jednoduchosti, která odpovídá bohatým strukturám materiálu s pohodlnými siluetami.

Blanka Matragi sice podstatně slevuje na energičnu, jakým opanovala její předchozí rozsáhlá kolekce ELEMENTS, a na kterou jsme byli tak trochu zvyklí, ovšem na druhou stranu přidává na výrazové čistotě, univerzálnosti a klidu, jež se shovívavě nese celým spektrem nejnovější RTW kolekce příznačně pojmenované PURITY.

Jako vždy i tentokrát její tvorba odráží kousek sama sebe a dokonale vystihuje aktuální rozpoložení

Právě čistota(purity), tedy čistota linie a střihu především, byla pro českou návrhářskou ikonu významným vodítkem a pojivem u vzniku celé kolekce, která odráží autorčino osobní vyjádření eko-etnické šik posvátnosti-představy. To se přitom zrcadlí v mnoha rozličných, bohatých, přesto velice jemně propracovaných vzorech, v jejichž každičkém centimetru je rafinovaně zakořeněn kousek samotné Blanky Matragi. Autorské dezény na krajkách, důmyslně vyšívané tyly, organzy, šifóny nebo nepřehlédnutelné, zároveň však velmi decentní ETNO vzory, identifikují návrhářčinu totožnost a nejužší vazby na místa a kultury, bez nichž jako by ani ona sama nebyla.

PURITY nabízí nejen řadu nádherných vzorů ale také úžasných šik modelů

Kolekce PURITY čítá na dvacítku modelů zahrnujících koktejlové šaty, pouzdrové šaty s rukávem i bez s malým výstřihem se stojáčkem, které jakoby s lehkým patosem pátraly v paměti po období sweet 60's – sladkých šedesátých let. V podobném duchu jsou ale velmi zdařilé i nejrůznější topy, které návrhářka spojila se sexy elegantními kraťásky, jejichž nohavička si v mnohém nezadá s nápadně podobným overalem.

I zde bylo ale pamatováno na zákaznice, které si rády a opakovaně chtějí prožít svůj sen být skutečnou princeznou. Proto ani jarní ready to wear kolekce PURITY nepostrádá to, pro co je Blanka Matragi tak dobře známa, a sice společenské róby hodné výjimečných událostí nebo také svatební šaty s propracovaným vyšívaným vrškem a přední částí sukně, jež by jistě s radostí oblékla nejedna nevěsta.

No, nevíme dámy! Tentokrát to nebudete mít vůbec lehké, nebo snad ano? Každopádně vám při výběru z tak bohaté nabídky přejeme šťastnou ruku. Autorce samotné pak snad jen ještě více takovýchto skvostů, jež hojně sytí naší fantazii a hladí po duši.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram