Česká návrhářka Gábina Páralová poprvé vyměnila společenské oděvy za sportovnější styl a sklízí úspěch

Česká návrhářka Gábina Páralová poprvé vyměnila společenské oděvy za sportovnější styl a sklízí úspěch

Nová módní kolekce s názvem KEEP DRY české módní návrhářky Gábiny Páralové úplně poprvé zahrnuje volnočasový oděv, který je určitou odpovědí na dobu strávenou v „domácí izolaci“ během jarní koronavirové krize. Oceňované společenské modely, které na míru šije například Táně Dykové, nyní návrhářka vyměnila za pohodlnější verzi.

zdroj: archiv Gábiny Páralové

Pohodlná kolekce vhodná nejenom k domácímu lenošení, ale především k procházkám v přírodě, tvoří hlavní podstatu kolekce KEEP DRY.  

„Na myšlenku vytvořit sportovně laděnou kolekci mě přivedly mé zákaznice. Chtěly se doma cítit upraveně a žensky ale zároveň pohodlně. Ukázalo se, že zákaznice, možnost v minutě vyrazit na procházku do přírody i do města bez nutnosti převlékání, vítají. Celá kolekce je vytvořena z materiálů výhradně české výroby. I potisk látky jsem zadávala české firmě, abych podpořila domácí cash flow, vysvětluje Gábina Páralová.

zdroj: archiv Gábiny Páralové

Kolekce je sestavena v černo-bílé kombinaci s nášivky s hesly a originálním potiskem s autorskou grafikou. Každý model zakomponovaný v dezénu látky v sobě nese vzkaz Gábiny Páralové zákaznicím. A vzkaz je to vskutku vizionářský. Nápad na potisk se zrodil v hlavě návrhářky již na začátku roku a obsahuje prvky typické pro cestování. Ironií osudu se brzy hranice všech států na dlouhou dobu zavřely.

Kolekci Gábina přesto dokončila a na její adresu řekla: „Nemůžeme sice cestovat tak, jak jsme byli zvyklí, ale nezblázníme se z toho a celou situaci zvládneme po česku: s nadsázkou a humorem. Svým zákaznicím přináším možnost unést se na vlnách dálek a fantazie alespoň prostřednictvím svých modelů.“

zdroj: archiv Gábiny Páralové

Razítka z pasů a jiné barevné piktogramy, jako téma cestování, jsou součástí potisku. Všechny obsažené prvky dávají celé kolekci neotřelý a mladistvý vzhled. Kolekce je limitovaná, a to proto, že je svým designem ryze autorská a jedinečná. Je však také velmi pohodlná, na omak příjemná a vyrobená tak, že v ní budete velmi rádi trávit svůj volný čas. Trika, mikiny i sportovní šaty, ale také tepláky a bundy vás budou nejenom originálním designem bavit.

zdroj: archiv Gábiny Páralové

zdroj: archiv Gábiny Páralové

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram