Československá Megan Hess, neobyčejná Janka Letková

Československá Megan Hess, neobyčejná Janka Letková

Může nám být shůry dáno. Pokud ale budeme svým talentem mrhat a nezačneme jej včas rozvíjet, nečekejme velkých cílů.

Každý z nás má určitý talent, shodují se odborníci. Ovšem už ne každý z nás, jej dokáže objevit a následně rozvíjet. Přitom to nemusí být vůbec nic složitého. Alespoň takový dojem v nás dosud zanechává milé povídání s úžasnou Jankou Letkovou, uznávanou a žádanou make-up artistkou, ale také skvělou kreslířkou a výtvarnicí, která o své práci dokáže hovořit s takovou lehkostí, že pozitivní hodnocení odborníků je naprostou samozřejmostí.

 

Skvělou práci, kterou Janka dnes a denně odvádí, ale nelze považovat za samozřejmost. Je to především obrovský dar i talent, na němž až na pár výjimek pracuje a rozvíjí jej po celý svůj život. Ani v tomto případě za velkým úspěchem tedy nestojí nic jiného než pevné odhodlání a píle.

Kde a jak se vlastně takový talent vezme a jak se projevuje?

Asi vám neprozradíme žádnou novinku, že už v raném dětství, kdy je jeho objevení přirozeně nejjednodušší. Ani v případě Janky Letkové tomu nebylo jinak. Už jako malé děvčátko ze středního Slovenska neustále malovala. Nejčastěji na papír ale i do školních sešitů, které pak často končily nikoliv v odpadkovém koši, ale ve sbírkách učitelského sboru či přímo na zdech školy coby jednotlivě zarámované obrazy. Základní školou však první „sláva“ končí.

 

Záchvěvy první slávy se sice vytrácí, ovšem skutečný věhlas na Janku, aniž by si to možná tehdy připouštěla, už číhá zpoza rohu.

Na řadu přichází Střední a Vysoká, které jsou jen krůčkem do reálného života, na který musí být Janka dle zdravého rozumu obou rodičů řádně připravena. Proto malůvky na pár let zastíní studium masmédií, které jsou však jen přestupní stanicí do vysněného a snad i předurčeného cíle plného linek, stínů, barev a tahů štětcem.

Sny se zhmotňují a stávají se realitou.

Může se zdát, že začínající výtvarnice stále ještě stojí na startovní čáře, ale ve skutečnosti už ji od vysněného cíle dělí jen jeden krůček. Vstoupí do světa módy, kde začíná koketovat se svou, dodnes velkou láskou. Styling a líčení sice miluje, ne však tolik jako kreslení a malování, které v jejich žilách kolují už od raného dětství. A tak přichází na řadu první vernisáž, jež je jen pouhým začátkem velmi slibné kariéry. Nebojíme se použít výrazu módní ilustrátorky, jakou je například i známá Australanka Kerrie Hess, Megan Hess

 

Děkujeme za milé setkání a povídání Janko. Máte náš velký obdiv ♥ 

 

Janka Letková

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram