Clare Waight Keller se v nové Givenchy kolekci zaměřuje na dlouhověkost

Clare Waight Keller se v nové Givenchy kolekci zaměřuje na dlouhověkost

Clare Waight Keller musí s Pre-Fall kolekcemi uspokojit téměř každého zákazníka - od elegantní dámy až po sportovně založené pány. A zatím se jí to daří bravurně.

Kreativní ředitelka Clare Waight Keller řekla, že chce, aby toto oblečení bylo dlouhověké. „Vždy bylo součástí mé práce vytvářet oblečení, které vydrží několik dekád a bude se dědit,” vysvětluje Keller. Některé textilie jsou organické a recyklovatelné. Keller se snaží více dbát na životní prostředí, aby se oblečení tak často neobměňovalo, ale spíše neustále kombinovalo znovu a znovu.  

Ve sbírce se mísí elegantní oděvy s těmi sportovnějšími. Balonové rukávy jsou momentálně v kurzu a Keller je pozvedla na úplně novou úroveň. Některé byly do špičky a jiné extrémně objemné. Předností britské návrhářky je to, že dokáže pomocí oděvů podtrhnout ženskou krásu. Veškeré modely vyzařují sebevědomím a ženskostí. Ať už romantické rozevláté šaty s délkou až po kotníky nebo bikerská koženková bunda se skládanou sukní a praktickou kabelkou do ruky, která spíše připomíná ruksak. 

Keller se zaměřila i na pánské oděvy. Převažovaly luxusní na míru šité obleky, robustní boty, tenké sluneční brýle, ale i sportovnější looky. Škála barev byla velmi pestrá. Obleky nebyly vytvořené jen v nude odstínech, vznikly i tyrkysově zelené, růžové, světle i tmavě modré nebo třeba karmínové červené. Zkrátka, aby si každý muž našel to své

Vogue.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram