Do léta 2015 vykročte v MID-LENGHT délce šatů i sukní

Do léta 2015 vykročte v MID-LENGHT délce šatů i sukní

Trend maxišatů nás obklopil přesně před rokem. Přestože maxišaty jsou stále v kurzu, pro léto 2015 přichází nový trend. Střední délka sukní i šatů si už stihla získat celý svět. A získá si i vás!

Z angličtiny mid-lenght, tedy střední délka, je pojem označující šaty do poloviny lýtek. Často se s ním ale setkáte i ve spojení se sukněmi dosahujícími úrovni kolen. V obou případech se jedná o správné použití. Pro obě délky také platí, že aktuálně hovoříme o žhavém trendu roku 2015. Již před pár lety ho světu uvedla vévodkyně z Cambridge, která coby člen královské rodiny podléhá anglickým konvencím a je povinna nosit delší sukně. Přestože na nás se žádné z královských norem nevztahují, střední délku jsme si zamilovali stejně. 

Mid-lenght je mnohem více sexy než minisukně. Nepůsobí prvoplánově a společně s podpatky je dokonalou kombinací zvýrazňující dámské křivky. Je zřejmé, že zároveň je kompromisem mezi krátkou sukní a maxidélkou. Sukně a šaty do poloviny lýtek nebo pod kolena jsou ideální volbou do společnosti, do práce ale i na večírky. Není tu totiž vůbec žádný pochyb, že delší sukně se vrátily do módy společně s ožívajícími 50. léty a ikonou té doby Marilyn Monroe. 

Délka šatů do poloviny lýtek či ke kolenům si žádá zvýraznění pasu. Proto vybírejte šaty projmuté nebo sama díky pásku přitahujte pozornost právě na úzký pas. Střihově najdete řadu pouzdrových šatů i sukní - jsou skvělé jako součást business outfitu. Na běžné denní nošení se vám ale budou více zamlouvat sukně áčkové, které nabízejí pohodlnější nošení a je snazší je kombinovat.  A věřte, že až je obléknete, rázem omládnete. Dodají vám totiž hravost.

Mid-lenght délka je totiž dokonale ženská i sexy. A pokud náhodou stále žijete v ošemetném omylu, že co je pod kolena je pro starší generaci, mýlíte se. Ostatně podívejte se po vašich nejbližších obchodech. Se střední délkou totiž pro letošní léto nepracovali pouze světoví návrháři, ale i módní řetězce. Na závěr vám přinášíme pár modelů z dostupných obchodů, které by vás mohly inspirovat.

Zdroj obrázků: pinterest.com; zoot.cz;
mango.com; lindex.com; zara.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram