Dostupné šperky z pravých perel

Dostupné šperky z pravých perel

Pravé perly bývají většinou drahé, neplatí to však u těch říčních. Šperky z nich jsou finančně dostupné, ale stále jsou pravým darem přírody.

Náušnice

Nejen perly mořské, ale i perly říční potěší ženu jako dárek. Významným rozdílem je jejich cena. Zatímco mořské perly se při výrobě náušnic zasazují do zlata a jejich cena se pohybuje v jednotkách tisíce korun, perly říční šperkaři zasazují do stříbra a pořídíte je za několik set. Právě náušnice z říčních perel se hodí do ucha jak zralé dámě, tak mladé dívce. V nabídce e-shopu Buka najdete zejména říční perly z Indonésie a Číny a jejich zbarvení má ve většině případů na starosti jen příroda, konkrétně prostředí, v němž perlorodka žije. Výjimku tvoří velmi tmavé perly, které mohou být během kultivace dobarvovány. 

Prsteny

Říční perly jsou v dnešní době kultivovány a pěstují se na perlových farmách. Díky tomu dorůstají poměrně pravidelného a velkého tvaru, ten by ve volné přírodě nebyl možný. Proto se oprostěte od představy, že říční perla je drobounká a neforemná. Dnes jsou již říční perly vzhledem srovnatelné s těmi mořskými. Snadno zasadit se díky tomu dají i do prstenu. Perlový prsten můžete nakombinovat s perlovými náušnicemi a ženě tím připravit elegantní a kvalitní sadu šperků, kterou najde třeba pod stromečkem. Navíc cena perel je již několik let na vzestupu, investice do nich se tak do budoucnosti vyplatí podobně jako do zlata.

buka.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram