Elie Saab v nové couture kolekci oslavoval ženskost

Elie Saab v nové couture kolekci oslavoval ženskost

Módní přehlídka konaná v rámci pařížského couture týdne módy představila novou kolekci libanonského návrháře Elie Saaba. Hlavním tématem sbírky byla oslava ženskosti.

Nejnovější přehlídka s názvem 'Vida Paraíso' se konala v pařížských prostorách paláce Palais de Chaillot, který stojí naproti Eiffelovy věže. Většinou plachý Elie Saab se tentokrát novinářům rozpovídal o inspiraci při vytváření nové kolekce: „Je to sen o mořských pannách, které se vynořují z vln a promenádují po moři.Siluety, barevná paleta, nekonečné nášivky a flitry dodávaly přehlídce pravou okázalost a lehkost, což se ukázalo jako vítězná kombinace

Kromě inspirace mořskými pannami se Saab nechal inspirovat také podmořským životem a flórou Karibiku. Poslední look přehlídky byl již tradičně svatební: dlouhá tylové róba v béžovo-bílé barvě poseta křišťály s nekonečným závojem a drahokamy. „Chtěl jsem vyjádřit brilantnost a kouzlo žen. Snažím se podtrhnout jejich šarm mými výtvory: dívám se na ženskost s velkou úctou,” dodal Saab.

Divoké vzory a barvy v kolekci místo nenašly, naopak dominovala jemná paleta odstínů, jež dodala přehlídce na uhlazenosti a ženskosti. Nechyběly ani nášivky na oděvech, které připomínaly mořské korály. Důležitým prvkem se staly dlouhé večerní šaty na různé způsoby - asymetrické, symetrické, s padajícími rameny, s volánky, s flitry a decentními zlatými pásky. Na zhotovení rób byl použit skládaný tyl, taftan, krep, satén, jemné hedvábí a organza.

Vogue.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram