Elie Tahari se v nové kolekci vrací zpátky ke svým kořenům

Elie Tahari se v nové kolekci vrací zpátky ke svým kořenům

Elie Tahari vsadil na jistotu. Inspiraci pro svou novou kolekci hledal v období 70. let minulého století. Tedy v době, kdy jako návrhář začínal.

Izraelský módní návrhář má tento rok velký důvod k oslavám - jeho tvorba je známa módnímu průmyslu již dlouhých 45 let. A tak se rozhodl ve své kolekci pro podzim/zima 2019 oprášit půvabná 70. léta a nechal se inspirovat dámami jako je Bianca Jagger či  zesnulá herečka Lauren Bacall.

Tahari, který posledních pět let prezentuje nové kolekce výhradně na soukromých schůzkách ve vlastním showroomu, se rozhodl pro návrat svých kousků na přehlídkové molo. V zákulisí zmínil, že kolekce je výhradně o důvěře, postoji a také o nezávislosti.

A přesně tato slova vystihují jednotlivé kousky jeho další kolekce - paleta přírodních barev a výrazné zvířecí potisky jí naprosto dominují. Kolekce sama o sobě není žádným velkým překvapením, ale klasikou, která rozhodně nezklame. K vidění jsou plisované sukně, ponča ozvláštněná výraznými zipy a koženým lemováním, šaty s výraznějšími rukávy, jemné svetry i dominantní detaily - široké pásky, nápadné lesklé kabáty a saka či zajímavé komplety v námořnické modré, smaragdově zelené či temně fialové barvě.

Celou kolekci Tahary doplnil o další zajímavý prvek, a to mezigenerační propojení. Na molo totiž vyslal Christie Brinkley, americkou modelku známou především v 70. letech, která uzavřela celou přehlídku oblečená do smaragdového blejzru a stejně barevných kalhot. Stejně tak se na mole objevila i její dvacetiletá dcera Sailor. Ta, několik sekund před tím, prezentovala celočerný model s výrazným kabátem. Návrhář dal tímto krokem chytře a jasně najevo, že jeho modely jsou vhodné pro kteroukoli věkovou kategorii.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram