Génius Karl dodal Chloé největší punc v 70. letech, které byly inspirací pro novou kolekci

Génius Karl dodal Chloé největší punc v 70. letech, které byly inspirací pro novou kolekci

Volné střihy a materiály, asymetrie, zvonové kalhoty, vzory květin, denim, ale také výrazné šperky inspirované přírodou. I tak lze zvěčnit módu 70. let, která se nesla kolekcí pro podzim/zimu 2019.

Minulý týden nás opustil jeden z nejvlivnějších módních návrhářů světové módy. Mluvíme o módní ikoně Karlu Lagerfeldovi. Ačkoliv už módní génius není mezi námi, připomínáme si ho na přehlídkách nových kolekcí pro podzim / zimu 2019 v rámci Fashion Weeku v Miláně. Proslavil světoznámé značky jako je Chanel, Fendi ale také Chloé.

Na jeho počest byla při přehlídce na každém sedadle umístěna pohlednice s klíčovými kolekcemi navržené pro tuto francouzskou značku, pro kterou pracoval 25 let. Proslavil ji v 70. letech, a to nejen dechberoucími dámskými modely, ale především parfémem pro ženy, který doposud patří mezi nejúspěšnější produkty této značky.

Právě 70. léta byla inspirací pro novou kolekci, která se nesla v hippie stylu. Volné střihy, asymetrie, vzory květin a přírody, přírodní barvy a materiály, výrazné šperky, denim, kalhoty do zvonu ale také moderní kostka, vzor Prince of Wales. Tak lze v rychlosti shrnout novou podzimní kolekci.

Pletené svetry v přírodních a tlumených barvách kombinují kalhoty zvonového střihu se vzorem kostky Prince of Wales. K úpletům je však vhodná i sukně. Jak skládaná v maxi délce, která přijde v zimě nejvíce vhod či vojenská sukně s dominantními knoflíky.

Lehké mini šaty hodny festivalového prostředí či tuniky byly zdobeny výraznými šperky talismanového charakteru, které působily až astronomicky, tvořené s půlkruhy, kůží a s prvky připomínající žraločí zuby či mušle. Rozhodně patřily mezi nejvýraznější doplňky a prvky celé kolekce.

Asymetrické zavinovací šaty se vzorkem květin a balonovými ¾ rukávy vystřídal hravý denim. Představil se jak ve zvonových džínách, košili, tak v šatech s četnými výraznými kapsami.

Milovnice šatů potěší fakt, že kolekce obsahuje mnoho druhů pro různé typy postav. Skládané s úzkými ramínky, nebo naopak šaty tričkového střihu s dlouhými rukávy. Nechybí ani šaty v midi délce s výstřihem do V či v maxi délce s jemným rozparkem. Šaty zdobí semišové výšivky květin či módní pajetky.

My jsme si své oblíbené kousky vybrali a co vy?

Zdroj: vogue.com; chloe.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram