Hedvábné povlečení chrání pleť i vlasy

Hedvábné povlečení chrání pleť i vlasy

Je pravda, že není nic lepšího, než si po dlouhém dni dopřát relaxační koupel, masku na vlasy a štědrou porci výživné peče pro vaši pokožku a poté vklouznout do čerstvě povlečené postele. Ale pozor! Bavlněné povlečení není vždy tím nejlepším řešením.

zdroj: pixabay.cz

Bavlna je známá svou vysokou mírou absorpce a vlastnostmi způsobujícími tření. Co to vlastně znamená? Pokud svou pleť namažete tím drahým krémem, který jste dostali k Vánocům, velké množství z něj skončí právě na vašem bavlněném polštáři. A tím to vlastně začíná. Další věcí je produkce kolagenu v naší kůži, která bohužel s přibývajícím věkem klesá a pokožka ztrácí pružnost. Pokud tedy položíte svou hlavu na bavlněný povlak polštáře, tlakem mezi vaší pokožkou a látkou polštáře se vytvoří záhyby, kterých si ráno v zrcadle rozhodně všimnete. A to nejhorší na tom je, že právě bavlna je materiálem, ze kterého se vyrábí drtivá většina ložního prádla.

zdroj: pixabay.com

A co s tím? Zkuste vyměnit vaše bavlněné povlečení za hedvábné nebo alespoň hedvábný povlak na polštář (jelikož se nejedná o nejlevnější záležitost). Hedvábí je totiž vysoce prodyšné, zvláště pokud se rozhodnete pro povlečení z čistého hedvábí s vlastnostmi termoregulace. Hedvábí také absorbuje méně vlhkosti, nečistot a oleje než bavlna, což znamená, že je ideální volbou pro osoby trpící akné. Stejně tak neabsorbuje vaše produkty péče o pleť, takže ve skutečnosti zůstanou na vaší tváři přes noc a budou fungovat tak, jak mají.

Hedvábí kromě toho, že nezmáčkne vaši tvář a eliminuje tak vznik vrásek, umožňuje také i vašim vlasům „klouzat“ po povrchu polštáře a tím je zbytečně necuchat.

zdroj: pixabay.com

Větší investice to sice je, ale pokud porovnáte hedvábí s běžnými látkami, ze kterých se vyrábí ložní prádlo, jako je bavlna nebo polyester, hedvábné povlečení bude mít vždy navrch. Zatímco bavlna musí projít technologickým procesem, aby byla považována za hypoalergenní, hedvábí je přirozeně hypoalergenní. Bavlna skvěle absorbuje vlhkost, ale má tendenci ji zadržovat, místo aby ji vydávala jako hedvábí, které se přirozeně synchronizuje s teplem vašeho těla.

Cena souprav hedvábného ložního prádla je obvykle hlavním faktorem, který od koupi dokáže odradit, ale výhody v tomto případě převažují nad nevýhodami. 

Hedvábný povlak na polštář Pilō (1999 Kč, fann.cz).

Hedvábné povlečení (lovesilk.cz).

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram