Jak nejpřirozeněji zesvětlit vlasy

Jak nejpřirozeněji zesvětlit vlasy

Vlasy - věčné téma všech žen. Zkrátit, natočit, zesvětlit, vyžehlit nebo úplně obarvit? Dokážeme se o nich bavit dlouhé hodiny.

Dnes trochu inspirace především pro blondýnky. Zesvětlovat či zůstat u přirozené barvy, melír nebo balayage? Možností je samozřejmě strašná spousta pro všechny typy a barvy vlasů.

Nedá se asi úplně mluvit o tom, co je oblíbené a trendy právě pro vás, protože přece jen každá z nás se cítí dobře v něčem jiném. Ovšem nikdy není na škodu, načerpat inspiraci v aktuálních trendech a odvážit se pro malou změnu.

Melír je jedna z nejpopulárnějších technik odbarvování vlasů. Záležitostí, která tu je spoustu let a jistě ještě dlouho bude. Nebudeme si nic nalhávat. Jakýkoli zásah, myslíme chemický, není pro vlasy nic dobrého. Melír je právě jedním z nich. Jedná se o náročný a poměrně dlouhý proces, při kterém se aplikuje barva na vlasy za pomocí alobalu či fólie. Melírem lze dosáhnout lehkého zesvětlení, ale také zesvětlení o mnoho odstínů. Aplikuje se od pokožky hlavy v různých vzdálenostech. Odrosty byly nežádoucím následkem, takže pravidelná návštěva kadeřníka byla nutná. Pak se ovšem velkým trendem stal právě zmíněný odrost. Někdo tedy chvilku počkal, než čerstvý melír odrostl a někdo šel rovnou na zesvětlení, které bylo aplikováno od pokožky hlavy ve větší vzdálenosti a rázem byl kýžený efekt na světě - neboli ombré, které je momentálně velice oblíbené.

Další metoda zesvětlení je balayage. Vlasy po tomto způsobu barvení vypadají velice přirozeně a nezatěžují je tolik, jako při klasickém melírování. 

Nehledejte v tom vědu, ale kreativitu. Jedná se totiž o techniku, při které kadeřník doslova „maluje" na vaše vlasy. Štětečkem je totiž nanášena barva na jednotlivé pramínky, ale tak, aby byly vytvořeny proužky bez ostrých hranic. Hlavním cílem této techniky je zesvětlení a přirozenost. Je to také nejlepší volbou pro ženy, které chtějí změnit svou barvu vlasů, ale chtějí to učinit pozvolně a právě velice přirozeně. Nejvíce tato technika vynikne u nositelek dlouhé a husté hřívy, kterou může kadeřník „vymalovat" a ukázat tak svoji kreativitu. Zesvětlení pak krásně vynikne a celou barvu udělá mnohem živější. Melír a balayage mají tak společné pouze to, že se jedná o techniky, při kterých jsou používány produkty k tónování vlasů.

Takže pokud stále váháte, dejte na svůj instinkt a z aktuálních trendů si vyberte jen to, v čem se budete cítit skvěle.

pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram