Jak se starat v létě o vlasy

Jak se starat v létě o vlasy

Léto je zde v plném proudu a pořádná dávka sluníčka může vašim vlasům spíše uškodit. Jak předejít tomu, aby vaše vlasy netrpěly a jak se o ně správně starat?

zdroj: pexels.com

Teplo, slunce, UV záření a trpící vlasy, jak tomu předejít a co je osvědčený recept pro zdravé vlasy? Pokud se celé léto nechcete vyhýbat slunečním paprskům, tak je potřeba na své vlasy myslet a pečovat o ně. Jak na to?

Vlasy nejsou pokožka

Naše pokožka snáší lépe sluneční záření než naše vlasy, ale i o tu je třeba se starat. Více se o tom můžete přečíst v tomto článku. Vlasy naopak spíše trpí v letních dnech, slunce jim narušuje vnější ochranu a kvůli tomu se vlas stává náchylnější ke třepení a lámání. Nevhodnou kombinací je, pokud se stále koupete ve chloru a následně se sušíte na slunci. Vlasy potřebují výživu, nikoliv chlor. V nejhorším případě riskujete narušení funkce mazových žláz, které podporují růst a kvalitu vlasů.

zdroj: pexels.com

Pokrývka hlavy

Jeden z nejlepších tipů, které můžete pro své vlasy udělat, je obyčejná pokrývka hlavy, které vás ochrání. Můžete sáhnout po stylovém klobouku nebo šátku. Vyvarujte se také nadměrnému žehlení nebo fénování vlasů, v létě už tak vlasy dostávají zabrat. A pokud musíte, tak použijte studenou, nižší teplotu a kartáč pro vytvarování vlasů.

zdroj: pexels.com

Dalším důležitým a nezbytným krokem je samozřejmě vlasová kosmetika s kvalitním UV filtrem, která vaše vlasy ochrání a vyživí, jak potřebujete. Pořádně si pročtěte složení, ať neobsahuje zbytečné látky, které vlasům spíše uškodí.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram