Jak si stylově zařídit balkon či terasu?

Jak si stylově zařídit balkon či terasu?

Malý kousek ráje. V dnešních dnech je většina z nás jen doma a chybí nám čerstvý vzduch. Pokud máte terasu nebo balkon, tak si to zařiďte, vybavte, prostě vše, na co jste neměli dřív čas. Vytvořte si malou oázu klidu a pohodlí.

Nikoho nebaví být nonstop zavřený uvnitř a pokud zrovna nebydlíte na vesnici, tak těch možností není tolik. Co si přinést přírodu a pohodu k sobě domů – tedy na váš balkon. Vše potřebné si můžete objednat online. Stačí vám jen tužka, papír a náčrt vaší klidové zóny.

Výběr podlahy

Začínejte od země, většina balkonů je otevřená a je potřeba pořídit snadno udržitelnou podlahu. Nejlepší je dlažba nebo venkovní dřevěné podlahy, které vypadají opravdu krásně. Dřevo ve slunečných dnech krásně hřeje a jeho údržba není nijak složitá.

Otravní sousedé

Hodně lidí si stěžuje na své sousedy a neustálé vyrušování. Máte balkon nalepený hned na jiném? Nevadí, i tohle můžete vyřešit. Kupte si zástěnu z bambusu, ratanu nebo rákosí. Můžete zde pověsit květináče nebo si také vytvořit malý altánek. Ten vás ochrání před cizími zraky i hmyzem. Můžete vsadit i na slunečník, který je skvělý ve velkých vedrech.

Vkusný nábytek

Jelikož je nábytek na balkonech vystaven venkovním podmínkám, tak musíte vybírat kvalitnější materiály. Pokud patříte mezi šťastlivce, co mají alespoň částečně krytý balkon, tak to nemusíte tolik řešit. Ratanový nábytek má také něco do sebe. Pokud chcete raději sedět na zemi, tak si pořiďte polštáře, koberec nebo sedací pytel. Moderní a levná varianta je nábytek vyrobený z palet.

Stylové dekorace

Krásné osvětlení dodá vašemu malému ráji to pravé. Kulatá světýlka zavěšená na zábradlí nebo u stropu vykouzlí krásnou a romantickou atmosféru. Když už je řeč o romantice, tak můžete sáhnout po svíčkách, svícnech nebo lucernách. Pokud se obáváte komárů, vsaďte na citronelové louče, ty odpuzují dotěrný hmyz. Můžete na balkonu také pěstovat bylinky nebo si vytvořit malou zahrádku. Jak to celé dovést k dokonalosti? Přeci sklenkou vína nebo ledovou kávou.

Zdroj foto: Pinterest.com, Pixbay.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram