Jak si vybrat ty pravé sluneční či dioptrické brýle?

Jak si vybrat ty pravé sluneční či dioptrické brýle?

Výběr těch pravých brýlí pro vás bude se znalostí několika základních pravidel nenucenou zábavou. Na stránkách eyerim je možné při vyhledávání použít různé filtry. Nejdůležitějším faktorem je však tvar vašeho obličeje.

Kulaté obličeje jsou obvykle stejně široké, jako jsou vysoké, s kulatou spodní čelistí a lícními kostmi. Tváře jsou plné a širší než čelo. Doporučujeme obdélníkové obruby, ideálně s výraznými liniemi, které vizuálně zjemní vaše lícní kosti. Poloviční obruby jsou skvělou volbou pro vizuální natažení obličeje.

V případě hranatých obličejů je šířka lícních kostí, čela a spodní čelisti stejná. Měli byste vyzkoušet kulaté obruby, oválné obruby nebo obruby typu cat-eye (kočičí oko), které zjemní vaše čelisti. Pokud hledáte obdélníkové obruby, ujistěte se, že mají zaoblené hrany.

Máte-li obličej, který je delší než širší (máte dlouhé čelo, vystouplé lícní kosti a zaoblenou spodní čelist), měli byste vyzkoušet obruby s maximální velikostí čoček. Obruby nadměrné velikosti jsou pro vás skvělou volbou. Vyvoláte tak iluzi širšího obličeje, což vám pomůže vizuálně „přebít“ délku vašeho obličeje.

Pro tváře ve tvaru srdce, známé také jako trojúhelníkové, je typické široké čelo a malá brada. Vaši volbou by měly být čtvercové obruby nebo obdélníkové obruby, které vyváží vzhled vašeho obličeje. Tomuto typu tváře sluší také kulaté a oválné obruby.

Oválné obličeje mají trochu širší lícní kosti než čelo a bradu a připomínají tak tvar vejce. Oválné obličeje jsou považovány za ideální a vhodné pro většinu stylů obrub. Experimentovat můžete prakticky se všemi možnými tvary obrub. Důležitým faktorem je velikost.

Pokud si pořád nejste jistí, které obruby vám sluší nejvíce, vyzkoušejte naše virtuální zrcadlo prostřednictvím vaší webamery, nebo jednoduše nahrajte vaši fotku a podívejte se, zda vám brýle sluší.

Jaké jsou současné trendy oční optiky?

Každá roční doba přinese něco nového, svěžího, inovativního a jiného. Světové značky vyrábějící oční optiku představují nové kolekce třikrát či dokonce čtyřikrát ročně. Absolutní klasikou jsou brýle Aviator nebo Clubmaster. Značky Ray-Ban, které se nikdy „neonosí“ a letošní kolekce Blaze značky Ray-Ban tento ikonický model posouvá do zcela jiných sfér. Pokud chcete držet krok s nejnovějšími trendy, zkuste se sami odlišovat. Optický průmysl v posledních několika letech posouvá hranice a návrháři přicházejí s těmi nejrozmanitějšími tvary, barevnými kombinacemi a materiály. Před nedávnem jsme spustili blog, kde se můžete dočíst vše o nejnovějších trendech, nových nabízených značkách, ale také o novinkách ve světě oční optiky. Budeme vám přinášet vždy ty nejnovější informace!

A co dioptrické brýle?

Zapomeňte na zdlouhavý proces koupě nových dioptrických brýlí. Vyberte si ty, které se vám líbí, v klidu a pohodlí domova, vyplňte informace z lékařského předpisu přímo na náš web a vyberte si čočky, které si přejete osadit. Pokud si nejste stoprocentně jisti nebo si přejete ověřit váš předpis, stačí se zeptat našeho zákaznického týmu. Učíme se od těch nejlepších v našem odvětví a jsme připraveni zodpovědět všechny vaše dotazy.

Proč nakupování brýlí on-line nikdy nebylo jednodušší?

Žádná omezení

Na stránkách eyerim si můžete vybrat z více než 30 000 produktů 80 značek. Máte-li spadeno na konkrétní barvu nebo vaši volbu chcete sladit s typem vaší tváře, naše filtry vám pomohou se zúžením výběru a výběrem těch pravých obrub.

Nakupování bez závazků

Brýle doručíme k prahu vašich dveří. Jakmile vám dorazí balík a nové brýle neodpovídají vašemu očekávání, můžete nám je do 30 dnů jednoduše vrátit  bez jakýchkoli dotazů z naší strany.

Co je to eyerim?

eyerim je on-line obchod prodávající značkové designové brýle - sluneční brýle, dioptrické brýle i brýle na lyže a snowboard. Naším cílem je nabízet „vše pod jednou střechou“. Od světově proslulých Ray-Banů po ručně vyráběné kolekce, funkční sportovní obruby a vytříbené designové kousky. Naši zákazníci mají poštovné zdarma do všech zemí EU a Norska. Díky možnosti vrácení zboží do 30 dnů navíc nakupují bez rizika. Všechny nabízené produkty jsou originály s dvouletou zárukou.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram