Jak upravit ofinu doma

Jak upravit ofinu doma

S ofinou to není lehké, ale co si budeme povídat, ten efekt stojí zato. Jednoduchá úprava ofiny ve vaší koupelně s výsledkem jako z kadeřnictví. Pojďte to zkusit s námi. 

zdroj: pinterest.com

Na chvilku se otevřela kadeřnictví a my s touhou po radikální změně a chuti vypadat po těch několika měsících jinak, zvolily ofinu. Pokud i vy s tímto problémem bojujete, máme pro vás několik tipů, jak zkrotit váš nový účes. Hravě to zvládnete sama i z pohodlí vašeho domova.

Suchý šampon

Možná jste zvyklá vydržet více jak několik dní bez umytí vlasů. Možná vaše vlasy to zvládnout, ale ofina je samostatná kapitola a věřte, že té se to tolik líbit nebude. Pokud nejste zvyklá na časté mytí vlasů, sáhněte jen po suchém šamponu, se kterým vaši ofinu během pár vteřin vrátíte do původního stavu. Bude ihned působit svěže a zbavíte ji přebytečné mastnoty, která má tendenci ulpívat na vlasech okolo tváře a ofině. Navíc tím pro ni získáte trochu nového objemu.

Vyživující olej Biolage (prodává Notino, 234 Kč), osvěžující suchý šampon OUAI (prodává Lookfantastic, 662 Kč), texturizační pudrový sprej L’Oréal Professionnel (prodává Notino, 214 Kč), suchý šampon ve spreji obohacený o vůní Balmain (prodává Salononline, 750 Kč).

Z mokra do sucha

Ofina po umytí uschne rychlostí blesku. Myslete tedy na to, že by bylo ideální ihned po sprše věnovat pár minut její úpravě. Nejlépe vyfoukat pomocí fénu a kulatého kartáče nebo použít oválný horkovzdušný kartáč. 

zdroj: pinterest.com

Ochrana

Ofina je vlastně taková křehká bytost. Proto je potřeba se k ní také tak chovat. Díky častějším úpravám je náchylnější k lámání a konce vlasů bývají sušší. Nezapomeňte před každým foukáním aplikovat ochranný sprej a ještě do mokrých konečků a příp. délek použijte pečující olej.

Kvalitní nástroje

Každodenní úprava ofiny potřebuje kromě kvalitní péče v podobě vlasových produktů také kvalitní nástroje na její úpravu. V tomto případě se nevyplatí šetřit, ale investujte do opravdu kvalitního vysoušeče vlasů či kulmy. Ono by to mělo být samozřejmostí i v případě, že ofinu nemáte. Vlasy - koruna krásy.

zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram