Jak vytvořit dokonalý make-up podle Marilyn Monroe

Jak vytvořit dokonalý make-up podle Marilyn Monroe

Pokud nemáte vlnité blond vlasy a široké boky, nevěšte hlavu. V dnešní době s make-upem můžete vykouzlit zázraky. Snadno si vytvoříte uhrančivé oči a svůdné rty. Vyzkoušejte si tohle líčení a probuďte v sobě krásku.

Tato ikonická žena jedno uměla skvěle, a to byl perfektní make-up. I sama Marilyn říkala, že je lepší přijít pozdě, než přijít neupravená. Tak se tímto pravidlem teď budeme řídit.

Hydratace a stínování

Obličej si důkladně omyjte, vyčistěte a posléze naneste hydratační krém. Marilyn používala pod make-up vazelínu, díky ní měla vyživenou pleť a make-up lépe držel. Vy dnes můžete sáhnout po podkladové bázi. Aplikujte si make-up, který vám krásně ladí s barvou pleti a použijte světlejší odstín pod oči a na čelo. Marilyn často make-upy mezi sebou míchala. Tvář jemně zafixujte pudrem a s konturovací paletkou obtáhněte lícní kosti a strany čela.

Bílé stíny a rozjasňovač

Nyní je čas na oči. Menším štětečkem naneste tmavě hnědý stín na horní víčko v okolí, kde se nachází ohyb víčka. Marilyn si také vytvářela falešný stín řas na očním víčku. Používala i bílé stíny, díky kterým oči rozzářila a nevypadaly pak unaveně. Marilyn používala spíše kokosový olej, ale my máme to štěstí, že existuje highlighter. Zde máte článek, jak jej správně nanášet.

Dokonalá linka

Marilyn nosila obočí poměrně výrazné, tak se nebojte přitlačit. Svůj vzhled vedla k dokonalosti černou linkou a umělými řasami. Dnes se opět vrací přirozenost více do módy, proto vám postačí jen řasenka pro výrazný objem. Linku lehce vytvoříte podle našeho návodu. Krásně se vám protáhnou oči a zvýrazní se i váš pohled.

Jenom rtěnka nestačí

Rty líčila několika konturovacími tužkami různých barev. Vám postačí klasická červená rtěnka, kterou můžete nanášet štětečkem pro dokonalý vzhled. Vnitřek spodního rtu můžete vykreslit světlejším odstínem, který vytvoří opticky větší rty. Nakonec nanést lesk a dokreslit si falešnou pihu krásy. Jak se vám líbí výsledek?

Zdroj foto: Pinterest.com, Pixbay.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram