James Charles: Nový miláček YouTube. Sesadí kralujícího Jeffreeho?

James Charles: Nový miláček YouTube. Sesadí kralujícího Jeffreeho?

James Charles si jako první mužská tvář Covergirl vysloužil značnou publicitu, a jeho popularita stále roste. Podaří se jeho kanálu předčít mistra Jeffreeho Stara?

James Charles se prosadil ve vizážistce díky svým „on point“ ročenkovým fotografiím, které se staly virálním hitem a dopomohly Jamesi k titulu první mužské tváře kosmetické značky Covergirl. Tato skutečnost nastartovala v roce 2016 jeho stále rostoucí kanál na sociální síti Youtube.

Ačkoli v našich končinách jsou muži a make up tabu, v Americe už se léta těší velké popularitě travesty vizážista Jeffree Star, který se svými glam vzhledy, nekonvenčním přístupem a vlastní kosmetickou značkou, udělal díru do světa. Právě davy obdivovanému Jeffreemu se začíná Charles lepit na paty se svými téměř čtyřmi miliony fanoušků na Instagramu a skvělým marketingovým využitím spoluprací s lidmi, jako je například Kim Kardashian-West, Zendaya nebo internetová celebrita Shane Dawson.

Jamesův úspěch spočívá především v modelingu, za který vděčí velké kampani zmiňované značky Covergirl a kontroverzi, kterou tento projekt způsobil. Během jednoho dne Jamesův plakát oběhl všechny kontinenty a přiměl lidi k diskuzi. Vlna kontroverze přinesla taky zvědavost a James neváhal a spustil svou tvorbu na plné obrátky. Jeho kanál si získal svých tři a půl milionu odběratelů především díky kreativním a uměleckým kouskům se šminkami. James se nedrží při zemi, a nejsou to jen propracované glam looky, kterými přispívá k Youtube tvorbě. Naopak mezi jeho nejvíce ceněné vizážistické pokusy patří především extravagance, avantgarda a umělecký makeup.

Charles umí nejen skvěle vychytat a odprezentovat trendy jiných influencerů, ale také přijít se svými vlastními návrhy. Jeho intuitivní kroky a znalost internetového prostředí mu již v pouhých osmnácti letech přinesly mnoho úspěchů a spoluprací v oblasti reklamy.

Přestože se Jeffree Star drží s dvojnásobným počtem odběratelů na špičce beauty youtuberů, je možné, že během pár let bude tímto talentovaným mladíkem sesazen z pomyslného vizážistického trůnu. Charles zabírá mnohem širší spektrum diváků a láká nejrozsáhlejší a nejaktivnější skupinu uživatelů Youtube, teenagery, kteří jsou pro o více než deset let staršího Stara hůře dosažitelní.

modelmanagement.com ; twitter.com (@jamescharles)

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram