Jarní kolekce české módní značky Tiqe

Jarní kolekce české módní značky Tiqe

Pastelové barvy, kapsy obrácené do lícu a mazaná liška. To vše je vidět v nové kolekci S/14 značky Tiqe by Petra Balvínová.

Nová jarní kolekce návrhářky Petry Balvínové, která tvoří pod svou značkou Tiqe, je již v prodeji v jejím butiku na Praze 1. A moc jí to tam sluší!

Jarní kolekce je rozdělena do tří samostatných řad, které se dají, stejně jako předešlé, vzájemně kombinovat. Hlavním střihovým prvkem, který se prolína celou kolekcí, jsou obrácené průhmatové kapsy. Kapsové váčky jsou z rubu vyvedeny do lícu a stává se z nich součást tvarového řešení oděvu. 

První řada obsahuje barvy smetanovou, broskvovou a krémovou, a materiály jako hedvábí, viskózu nebo bavlnu. Základním materiálem této řady je kostkovaný ryps, který se vyskytuje na kabátech, sakách, kalhotech i sukních. Kombinací k němu jsou hedvábné halenky a bavlněné svetry. Jednoduché střihy dávají vyniknout kvalitám a kráse materiálů.

V druhé řadě kolekce se objevují barvy šedá, smetanová a jemné pastelové odstíny. Materiály jsou opět prvotřídní balvna a hedvábí. Silueta této řady vychází z té první, pouze je zde nahrazen hlavní materiál bavlněným keprem a střihově jsou modely pozměněny ve spodní části volánem.

A třetí řadu tvoří barevná trojice béžová, smetanová a tmavě modrá. Kromě bavlny a hedvábí, které prostupují celou kolekcí, se v této řadě objevuje i denim, což evokuje ležérnější část jinak velmi elegantní a formální oděvní kolekce.

Velmi zajímavým prvkem, který se objevuje napříč modely je originální grafika „mazané“ lišky. Tento motiv navrhla sama návrhářka, do ilustrace ho převedl Jan Vajda a do finální podoby grafička Nikola Hurychová.
Mazaná liška se objevuje i ve vizuální kampani této kolekce a na fotografiích nahrazuje hlavu modelky právě ona.

Celá kolekce je skutečně velmi dobře vzájemně kombinovatelná a zákaznicím nabízí obléknout se u Tiqe od hlavy až k patě.

Barevně i materiálově působí velmi uceleně. Tvarově modely sjednocuje především silueta zvýrazněných ramen. Jemnost, ženskost a elegance prochází každým kouskem a nechybí ani neotřelá střihová řešení.

Tiqe si drží svůj již zavedený styl, který ženám sluší a zvedá jim sebevědomí.

Zdroj: Tiqe

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram