Jaro si říká o nové opláštění

Jaro si říká o nové opláštění

Právě teď nastává ta správná chvíle pro změnu v pánském šatníku. Zelenou dostávají jarní kabáty a bundy, které váš šatník jistě uvítá.

Mnohem vlídnější počasí a čím dál prosluněnější dny nám opět dávají najevo, že jaro se neúprosně blíží, a s ním přichází i ten správný čas pro nákupy sezónního oblečení. Přestože můžete být jakkoliv přesvědčeni, že jste na letošní jaro dokonale připraveni, vězte, že i váš šatník nějaký ten nový módní kousek vřele uvítá.

Na co bychom se s příchodem teplejšího počasí měli zaměřit jako první, je nevyhnutelná obměna často nepohodlných a robustních svrchníků za komfortnější kabáty, pláště a jarní bundy.

Trendy jsou parky ve vojenském stylu, ale se sílícím vlivem 70. let se do kurzu opět dostávají klasické džísky tradičních střihů do pasu. Kromě monochromatického indiga se v případě denimu objeví i jiné barevné variace a kombinace nejrůznějších potisků či záplat.

Podobným evergreenem, jakým je právě denim, je i kůže, která vašemu outfitu dodá notnou dávku sebevědomí, ať už jde o hrubou či broušenou kůži.

Pokud jste ale příznivcem spíše elegantnější módy, pak by vaší jasnou volbou měla být zateplená saka a blejzry, případně doplněné o stylové kabáty a pláště. Jednou takovou stálicí jsou i nestárnoucí pánské trenčkoty. Měli byste ale pamatovat na to, že kabáty by na jaře měly dosahovat maximálně nad kolena, ne-li jen pod zadek.

A co by letos mělo zpod pláště vyčnívat? Středně dlouhé svrchníky se dokonale hodí nejen ke klasickým oblekovým kalhotám, ale i zástupcům casual stylu, tedy džínsům.

To, co by ale letos rozhodně nemělo chybět v žádném pánském šatníku, jsou chino kalhoty, které jsou sice částečně neformálními, ale se správně zvolenou obuví mohou konvertovat i k mnohem elegantnějším stylům.

Vykročte do jarní sezóny 2015 pravou nohou.

 

Zdroj obrázků: Reserved, Answear, s.Oliver

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram