Kreativní ředitelka Bouchra Jarrar opouští módní dům Lanvin

Kreativní ředitelka Bouchra Jarrar opouští módní dům Lanvin

Francouzský módní dům opouští teprve po dvou kolekcích návrhářka Bouchra Jarrar. Na jejím odchodu se návrhářka i dům vzájemně dohodly.

„Toto rozhodnutí je účinné od dnešního dne,“ uvedla 6. 7. 2017 značka Lanvin v oficiálním prohlášení. Není to tak dlouho, kdy jsme vás informovali, že ze stejného módního domu odchází po dlouholeté spolupráci kreativní ředitel Alber Elbaz. Ani jeho nástupkyně tam však příliš dlouho nevydržela.

Když odcházel Elbaz, hromadně se ve společnosti protestovala řada zaměstnanců, kteří chtěli mít jistotu, že jim jejich práce zůstane a nejlépe, že se Elbaz vrátí. To se dělo na podzim roku 2015, zatímco v březnu 2016 byla novou kreativní ředitelkou jmenována Bouchra Jarrar. Zároveň následovalo v září 2016 odhalení její debutové kolekce Lanvin pro jaro / léto 2017.

A dnes už víme, že se další spolupráce po pouhých dvou kolekcích s okamžitou platností nekoná. Nezbývá, než vyčkat, který návrhář si zaslouží možnost pracovat pro francouzského velikána Lanvin a že tam vydrží o chvíli déle než jeho předchůdkyně.

vogue.co.uk

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram