Křest unikátního kalendáře CZECH  FASHION  ILLUSTRATED  2015 proběhne již tuto středu!

Křest unikátního kalendáře CZECH FASHION ILLUSTRATED 2015 proběhne již tuto středu!

Czech Fashion Illustrated (CFI2015) je unikátním projektem modelky a módní ilustrátorky Zuzany Osako, která se rozhodla přiblížit nám tento žánr a podpořit tak i nadaci Taťány Kuchařové Krása pomoci.

Srdečně zveme všechny milovníky a fanoušky módní kresby a české módní scény na křest unikátního kalendáře Czech Fashion Illustrated modelky a módní ilustrátorky Zuzany Osako, který se uskuteční již tuto středu ve stylových prostorách Fashion Cub Prague od 19:30.

CFI 2015 však není jen obyčejný kalendář, je to projekt, který nám má přiblížit umělecký fenomén, jímž se v poslední době stávají módní ilustrace a módní portrét, velmi populární žánr v médiích a reklamě.

Zuzana Osako ve svém kalendáři zachycuje 12 významných osobností české módní scény u nás ne zcela obvyklým způsobem. Kolekcí 12 módních portrétů chce uvést do povědomí nejen samotný umělecký směr a zajímavé osobnosti i profese, o kterých se běžně neví, ale současně podpořit českou módní tvorbu.

Tváří tohoto projektu se stala Miss World 2006, Taťána Kuchařová, jejíž nadaci Krása pomoci se rozhodla Zuzana podpořit. Nadaci Krása pomoci bude věnován výtěžek z dražby originálů 12 obrazů, která se uskuteční téhož večera.

Taťána Kuchařová zdobí také první stránku kalendáře, na kterém Zuzana pracovala v luxusním butiku Stefanel Chodov, kde živě portrétovala také tvář tohoto butiku, charismatickou a vždy elegantní Simonu Stašovou. Mezi dvanáctkou nejvýraznějších osob naší módní scény nechybí modelka a módní vizionářka Olo Křížová, módní návrhářka Petra Balvínová tvořící pod značkou TIQE, herec, model a muž roku 2011 Martin Gardavský a sympatická herečka a moderátorka Nikol Moravcová, která nás bude provázet křestem i nabytým programem.

Program je skutečně zajímavý. Uvidíte premiéru filmu Portrét Daniela Pietruchy o vzniku módních portrétů pro kalendář CFI 2015. Čeká vás módní přehlídka Stefanel Chodov, přehlídka šperků Hanuše Lamra a další překvapení.

Autorka projektu a módních portrétů Zuzana Osako se věnuje kresbě již od dětství. Módní ilustrace ji ovšem oslovila teprve před několika lety, kdy se stal tento žánr světovým fenoménem. Na jejich portrétech a ilustracích je vidět její osobitý rukopis a vliv japonské kultury. Právě tam, v Japonsku žila řadu let a učila se zenové technice malby japonskou tuší. Je jedna z mála českých umělců, kteří se věnují tomuto směru.