Lenka Zahradnická: Dělám maximum proto, abych byla tou nejlepší mámou

Lenka Zahradnická: Dělám maximum proto, abych byla tou nejlepší mámou

Tato žena se s úsměvem na tváři nejspíš již narodila. Cítí velkou náklonnost k přírodě, stejně jako ke zvířatům. Má svého čtyřnohého parťáka, toho nejlepšího muže na světě a k dokonalosti jim nechybí ani nádherná dcera. Jak se daří herečce Lence Zahradnické?

Před pár měsíci se život Lenky Zahradnické převrátil vzhůru nohama. V pozitivním slova smyslu. A i přesto, že dceři Jasmíně věnuje maximum sebe, stále si udělá čas na natáčení pořadů a filmů i na své kamarádky. Co podle Lenky chybí českým ženám v oblékání a jak si užívá volného času?

Leni, jste máma a herečka v jednom. Jak zvládáte obě role? Užíváte si mateřství se vším všudy?

Jak je zvládám nevím. To mi jednou asi poví má dcera. Ale dělám maximum proto, abych byla tou nejlepší mámou. A co se práce týče, nějak to nepřeháním. Všeho s mírou. Chci si užít Jasmínku dokud je takhle malá a potřebuje mě.

Jak se cítíte, když jste na chvíli „Jen ženou", tedy ne matkou. Když máte chvíli pro sebe, ať už v divadle, před kamerou nebo někde v klidu, například na lekci jógy?

Cítím se skvěle. Možná jsem pro okolí až nesnesitelně nadšená z toho, že jsem prostě sama venku. Nicméně se na to vždy těším, ale už po několika hodinách se mi začne stýskat.


Jste ženou milující vše živé. Jak si užíváte zimu a zimní sporty?

Mám ráda každé roční období, zimu nevyjímaje. Zimní sporty se mně vzhledem k pracovním povinnostem moc netýkají, ale na sáňkách jsem s Jasmínou samozřejmě byla. A můžu říct, že s tím dítětem si všechno člověk tak nějak užívá víc. 

Kabátky, čepice, šály, rukavice... Baví Vás zimní móda? Co ráda nosíte v tomto počasí?

Prioritou pro mě je teplo. A bez čeho tedy nejsem schopná vylézt z bytu, je šála. Těch mám fakt šíleně moc. A jinak si s tím moc hlavu nelámu.

Leni, prozraďte nám, co Vás z profesního hlediska letos čeká? Kde Vás čtenáři můžou vidět?

Tak momentálně točím film pro Českou televizi a v divadle mě diváci můžou vidět v A studiu Rubín, v divadle Palace ve hrách Chvála bláznovství a Penzion pro svobodné pány. S těmito představeními jezdíme i po celé ČR.

Kladný vztah ke psům odráží i Vaše účast v kalendáři Psí život. Jsou i jiné dobročinné projekty, které Vám leží u srdce?

Mě toho leží u srdce... (smích). Ale například jsem ještě fotila kalendář pro předčasně narozené děti či kalendář Se psem mě baví svět, jehož výtěžek jde též na pomoc pejskům. A těch dobročinných projektů, které mě zasahují je opravdu hodně a když je to v mých silách, vždy ráda pomůžu.

Máte oblíbená setkání s kamarádkami Andreou Růžičkovou a Lídou Rašilovovou. Co řeší tři matky, když se potkají?

Myslely jsme, že jediné, co se nám při setkání nemůže stát je, že bychom řešily děti. A ejhle....co řešíme? Děti! Ale je to přirozené. Podporujeme se, že ty kruhy pod očima co máme místo obličeje, nemáme samy na světě, že období vzdoru je jen období a neustále plánujeme společný bezdětný výlet kamkoliv....tak třeba jednou odjedeme. Vždy je to skvělý setkání, během kterého si toho spoustu řekneme, ale ihned to zapomeneme. Scházíme se většinou u jedné z nás doma, protože to je jistota, že když ty mrňata něco zdevastujou, nebude to zas takovej průšvih (smích).

V čem by se podle Vás mohly české ženy posunout kupředu, co se módy týče?

Možná více odvahy. A osobně bych byla nejšťastnější, kdyby se přestalo jet na kvantitu, ale lidé se zaměřili spíš na kvalitu. Nebáli se objevovat mladé nadějné tvůrce. To by mě moc bavilo. Ale mám pocit, že se to pomalými krůčky začíná dít.....

Máte své oblíbené značky a návrháře? Jaké?

Osobně nosím Mikela da Luka, Sophistic by Veronika a Youngprimitive. A stále objevuji nové. A samozřejmě moje oblíbené kousky ze second handu. Mám ráda, když věci mají příběh a posouvají se dál. Často s kamarádkama u vína měníme oblečení. To jsou skvělé večírky.

instagram.com/@lenkazahradnicka

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram