Louis Vuitton Pre-fall 2018 se nese ve znamení kontrastů

Louis Vuitton Pre-fall 2018 se nese ve znamení kontrastů

Ještě než nám propukne fashion weekové šílenství, přichází Louis Vuitton pre-fall 2018 se spoustou sportvních a elegantních prvků. Pestrost jejich kolekce si určitě zamilujete stejně jako my!  

Kreativní ředitel módního domu Louis Vuitton Nicolas Ghesquière vytvořil další povedenou kolekci, tentokrát se jedná o Pre-fall 2018. Spojením sportovních kousků s elegantními ženskými prvky. Kousky jsou navzájem velmi lehce kombinovatelné a spoustu z nich se dá nosit na mnoho způsobů. My tleskáme!! 

Sám návrhář se ke kolekci vyjadřuje: "Jsme neustále v pohybu a na cestách, ať už fyzicky nebo mentálně. Kombinace s kabáty na míru jsou tentokrát trochu jiné, sportovnější. I přesto si však kolekce zachovává pařížského ducha. Tento nový look je také o spojení dne a noci. Hedvábné šaty pod metalickou péřovkou, perforovaný kožený kabát je přepásaný tak, aby vytvořil šaty."

Kolekce je zkrátka plná kontrastů; dlouhá, vzdušná maxi sukně kombinovaná se sportovní šedou mikinou s vyšitými písmeny LV nás zkrátka baví. Stejně tak stříbrný, metalický, prošívaný kabát s elegantními šaty. Líbí se nám ženskost a neskutečná sofistikovanost kolekce. Skvěle vypadá kombinace svetrů a vestiček s bohémskými, vzdušnými hedvábnými rukávy.

Do kolen (a to doslova) jdeme také z kozaček s hvězdicovým dřevěným podpatkem. Ty vypadají skvěle jak s kalhotami, tak s šaty. Ponožkové tenisky/ teniskové ponožky vyvolaly ve světě módy velkou vlnu ohlasů. "Celý kreativní proces při vzniku tenisek byl neskutečně vzrušující. Jsem rád, že jsme obdrželi takovou spoustu reakcí. Tuto sezónu jsme chtěli pracovat na nové verzi, kde by byly všechny stylingové rysy jarního designu. Vždy vyvažují siluetu mohutnými botami a myslím, že díky těmto teniskám vznikají přesně ty linie, které rád tvořím." My si je tentokrát necháme ujít, možná v nich ale najdete zalíbení i vy!

Ghesquière se snažil přilákat zákazníky také tím, že se v některých momentech zaměřil na etickou část kolekce, kdy hodně používal umělou kůži a umělé kožešiny. Některé kousky vznikly jak z pravé, tak umělé kůže, aby si každý přišel na své. Návrhář odmítl komentovat trend velkých módních domů, jako jsou Gucci a Michael Kors, které se vydaly fur-free cestou (tedy že nepoužívají vůbec pravé kožešiny). Mluvčí poukázala na to, že Ghesquière vždy používal směs skutečných materiálů a jejich imitací.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram