Michael Kors přivezl do New Yorku vzpomínky na dobré časy módy v čele s modelkou Patti Hansen

Michael Kors přivezl do New Yorku vzpomínky na dobré časy módy v čele s modelkou Patti Hansen

Říká se, že módní trendy přicházejí a odcházejí, ale nikdy ne napořád. Značce Michael Kors se v letošní kolekci ready-to-wear podařilo probudit sedmdesátá léta.

Budoucnost patří retru

Přiznejme si to jednou pro vždy, retro už není retro a je trendy, a to nejen v módě. Mladá generace poslouchá retro songy, chodí na retro filmy, a dokonce si i retro obléká. Vlak si tedy nenechali ujet ani v Michael Kors. A právě hlavní tvář značky návrhář Michael Kors není jediným návrhářem, který trend sleduje.

New York "Retro" Fashion Week

Na letošním týdnu módy v New Yorku se to falešným peřím a srstí jen hemžilo. Michael Kors tento trend transformoval do jednadvacátého století a vznikly z toho krásné šály z umělé srsti, které diváky odrovnaly svou originalitou.

Pánové na vysokých podpatcích

Zvláštní pozornost věnoval návrhář pánským outfitům. Všechny splňovaly vzhled sedmdesátých let od bot na vysokých podpatcích, přes zvoncové kalhoty a koženkové bundy po retro brýle. Originální však byla nejen kombinace těchto prvků, ale také barevné nuance jednotlivých modelů.

Návrat do americké historie

Další krásnou částí přehlídky byla černobílá část kolekce, ta však nezapadala (a to ani barevně) do stylu sedmdesátých let. Proto se návrhář Michael Kors rozhodl jít ještě dále a modely zasadil do dvacátých let - let Velkého Gatsbyho a témat většiny maturitních plesů. Nechybělo umělé peří, flitry ani třásně.

Hvězdná tečka na závěr

Největší překvapení však přišlo na konci přehlídky, kdy se v posledním modelu objevila na mole modelka Patti Hansen, která byla hvězdou období, do kterého byla kolekce zasazena. Patti Hansen však nebyla jediným hvězdným hostem, kterého si Michael Kors připravil. Během závěrečné promenády všech modelů se na skrytém jevišti objevil sám Barry Manilow se svým hitem "Copacabana".

Vogue, WWD

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram