Mikádo se těší velké oblibě. Jaké slavné ženy ho nosily a nosí i dnes?

Mikádo se těší velké oblibě. Jaké slavné ženy ho nosily a nosí i dnes?

Není jiný účes, který by v historii způsobil tolik poprasku jako právě mikádo. Ikonický sestřih milují ženy napříč celou planetou a dějinami. Kdo si ho oblíbil v minulosti a kdo ho moderně nosí i dnes? 

Mikádo vládne světem módy a krásy už dlouho

Populární kratší účes patří dnes mezi klasické sestřihy, které nosí milióny žen po celém světě. V roce 1920 se dostal do povědomí veřejnosti prostřednictvím tehdejších hereček. Nosilo se mikádo zvlněné, krátké a lesklé nebo rovné. Byl to revoluční účes, který působil rebelsky. V 60. letech se objevil u slavných umělkyních a návrhářkách. Přesně střižená objemná verze byla opět hitem. Později v 70. a 80. letech ovládla Debbie Harry svým vzdušným sestřihem mikáda svět módních účesů. Od té doby s populárním účesem experimentovaly mnohé celebrity. 

Symbol 90. let a grunge stylu byla Linda Evangelista, a to i se svým super krátkým mikádem. Barbra Streisand si česala objemný styl s ofinou v roce 1965. Twiggy rapidně změnila podobu v roce 1972 pro natáčení filmu Přítel a její vlasy byly jemně zvlněné sahající po bradu.

Diana Ross proslula rozměrnými vlnami, ale v roce 1973 zkoušela vlasy na krátkou dobu stylizovat do uhlazeného mikáda. Debbie Harry stojí za změnou účesu miliónu žen na přelomu 70. a 80. let. V roce 1979 si nechala vlasy sestřihat do šik verze. Natalie Portman si podmanila nejen fanoušky díky ostrému střihu.

Victoria Beckham v roce 2007 ovlivnila celý módní svět. Ženy se začaly u kadeřnic dožadovat přesné kopie jejího účesu. Ve stejném roce se Naomi Campbell rozhodla vyzkoušet retro styl mikáda. 2008 byl rokem, kdy si herečka Gwyneth Paltrow zvolila dlouhé mikádo a jejím blonďatým vlasům nikdy neslušelo nic více. 

Lehce natupírovaný a natočený styl mikáda neskutečně slušel herečce Sienne Miller v roce 2015 na Zlatých Glóbech. Jennifer Lawrence zvolila v roce 2014 na krátkou dobu provzdušněný styl s pěšinkou na straně. Přehlídky na jaře 2011 znamenaly pro Chanel múzu Keiru Knightley ostrý střih mikáda à la Coco Chanel. 

Tyalor Swift zkrátila své jinak dlouhé lokny v roce 2016 do moderní sofistikované podoby klasického účesu pro novou generaci. Zpěvačka Rihanna experimentovala už snad se všemi účesy. Mikádo nebylo výjimkou v roce 2016 na přehlídce Fenty a Puma. Uhlazený účes po ramena si vybrala Jennifer Lopez pro červený koberec na MET Gala v roce 2018.

Oskarová noc byla pro Charlize Theron velkou premiérou. Její nečekané tmavé vlasy v elegantním mikádu mile překvapily veřejnost. Herečka Margot Robbie si pro svůj první červený koberec v roce 2018 učesala uhlazené vlny v delší verzi mikáda. Topmodelka Irina Shayk zvýraznila svou krásu v hladkém účesu s pěšinkou uprostřed v roce 2019. 

Zdroj; elle.com, therighthairstyles.com, vogue.co.uk, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram