Must have svatební vlasové doplňky pro rok 2015

Must have svatební vlasové doplňky pro rok 2015

Stále hledáte dokonalý vlasový doplněk, který perfektně oživý váš účes a podtrhne celkový svatební look? Inspirujte se letošními trendy od světových návrhářů.

Letošní trendy svatební doplňky udávané světovými návrháři jako je Carolina Herrera, Marchesa, YolanCris, Monique Lhuillier, Reem Acra, Sareh Nouri a mnoha dalšími jsou maximálně romantické.

Nejvýraznějším svatebním trendem tohoto roku jsou jednoznačně květiny. Drobné kvítky, velké květy i listoví zdobí nejen svatební šaty ale především vlasové doplňky včetně závojů, čelenek a věnečků.

Drobounké kvítky
Zdobení dlouhých i krátkých vlasů drobounkými kvítky si dalo chvíli pauzu, ale nyní se opět vrací. Nejsou to však umělé květy, které často využívá řada kadeřnických salonů. Dnes jsou to kvítky živé, ledabyle umístěné nejčastěji v dlouhých vlnách tak, aby se mohly pohybovat spolu s vlasy.

  

Zdobené čelenky
Čelenky jsou již delší dobu velmi vyhledávaným doplňkem. Stálicí jsou čelenky zdobené kamínky, krystalky a perlami. Jsou většinou úzké a velmi decentní. Novým trendem jsou výraznější čelenky často ve zlatých odstínek opět s motivy květin a listoví. Přípomínají svým vzledem drobný věneček, který zdobil vlasy vysoce postavených žen v době antické.

  

Bohémský styl
Ano i čelenky ve stylu 70. let se objevují mezi letošními svatebními trendy. Jsou většinou krajkové, zdobené perlami. Jako skvělý doplňek se hodí pokud chystáte netradičně laděnou svatbu například s nádechem starých dob.

  

Korunky
Letos se opravdu ve velkém objevil trend korunek ve zlatě, stříbře, krystalech i perlách. A v podání značky Ivy & Aster vypadaly opravdu královsky. Drobnějí leč neméně zajímavé kousky pochází z rukou návrhářky Reem Acra. Ta přišla s drobnými překrásně zdobenými korunkami, které ještě umocnila dlouhými šňůrami živých miniaturních orchidejí. Jimy vytvořila efekt nekončících romantických květinových věnců vinoucích se i kolem decentních drdolů. Jako extravagantní prvek do některých účesů zapojila Reem Acra i světýlka.

 
 

Věnce a věnečky
Živé květinové věnce se také těší velké oblibě a to především v zahraničí. U nás se stále dává přednost klasice, ale to by se mohlo letos změnit. Květinové věnečky jsou přeci nesmírně romantické! Perfektně se hodí pro jarní či letní venkovní svatbu. A zvolíte-li správné šaty, nejlépe jednoduchého splývavého střihu se zajímavými něžnými detaily, pak se budete cítit tak, jako nikdy předtím.

  

Živé květy růží a orchidejí
Květiny mají své kouzlo i jako soliterní kusy. Větší květy vypadají nádherně v účesu, plném objemu a vln nebo v pevných objemných drdolech, kde skvěle drží. Samostatné květy umístěné ve vlasch se nejčastěji volí k šatům bez ramínek, k asymetrickým modelům i jednoduchým šatům z krajky a šatům s květinovou či hladkou strukturou.

  

Výrazné origami
Dalším zajímavým ztvárněním květů, okvětních lístků a dalších motivů jsou papírové origami skládané po vzoru japonského umění. Tento trend, který na svatebním fashion weeku představila například Carolina Herrera či YolanCris je o něco odvážnější než ostatní. Přesto je dosažitelným trendem pro každou moderní nevěstu. Origami ve vlasech se hodí k šatům s romantickou texturou, stejně jako k jednoduchým strukturovaným modelům.

 

Závoje a kloboučky
Své místo mají i klasické závoje s jemným avšak detailním zdobením. Květinové motivy na obrubách ve stylu vintage jsou velice romantické a jednoznačně trendy. Závojíčky jsou součástí i nerůznějších kloboučků. Ty se díky svému elegantnímu zezření hodí především ke couture modelům. V létě se stanou ovšem žádaným trendem velké klobouky ať už z krajky či jiného materiálu, které nám představila například Galia Lahav či značka Pronovias.

 

Další inspiraci v podobě trendy vlasových doplňků pro rok 2015 naleznete v naší fotogalerii níže.

Zdroj: bridalmusings.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram