Svatba na jaře plná sluníčka a jarních květů

Svatba na jaře plná sluníčka a jarních květů

Také byste chtěli mít svatbu v jarních měsících, ale bojíte se chladnějšího počasí? Nebojte, jarní sluníčko vás již svými paprsky dostatečně zahřeje a má to i svá další pozitiva

Jarní období je doslova nabité romantikou. Rozkvetlé louky a stromy, zpěv ptáků, jarní vánek pohrávající si s nevěstiným závojem ve slunečních paprscích, idylická představa jedinečného dne vašeho života.

Jaro nabízí nepřeberné množství svatebních motivů a možná právě proto jsou jarní svatby jedny z nejoblíbenějších pro většinu snoubenců.

Jarní svatba může být netradiční, například, když si řeknete své „ano“ na rozkvetlé louce místo na radnici. A to je jistě jedno z největších lákadel. Právě jarní počasí, kdy není příliš chladno anebo příliš horko, je ideální období pro uspořádání obřadu a hostiny pod širým nebem. Jarní prosluněná atmosféra například v rozkvetlé zahradě, na louce či zámeckém parku, je prostě nenahraditelná.

Za další výhodu jarního období můžeme považovat dostupnost květinové dekorace. Velký výběr s menšími náklady vám umožní vytvořit nádherné barevné kombinace.

Aby byly květiny perfektním doplňkem vás jako nevěsty a podtrhly celkovou atmosféru, dbejte pří jejich výběru na zvolenou barevnou kombinaci výzdoby celé svatby. Typickými jarními květinami vhodnými nejen pro výzdobu ale i jako svatební kytice jsou například sasanky, třešňové květy, narcisy, hyacinty, hortenzie, šeříky, lilie, magnólie, pivoňky a tulipány.

Pro jarní svatbu se nejlépe hodí pastelové barvy, jako je levandulová, krémová, pastelově zelená a světle modrá.

Mezi kombinace barev, které jsou k jarní svatbě jako stvořené, můžeme zařadit světle modrou a pastelově zelenou, bílou a světle modrou, růžovou se zelenkavou nebo levandulovou a žlutou. Nebojte se ani kombinace tří barev. Například barva slonové kosti, levandule a pastelově zelená dodá vaší svatbě nádherný elegantní nádech.

Tyto jarní barvy jsou stále oblíbenější i na svatebních šatech. Nevěsty často volí šaty s barevnou výšivkou nebo lehkým pastelovým nádechem. Vzhledem k nestálému počasí je dobré vybírat svatební šaty podle materiálu, vhodné je především hedvábí, žoržet nebo šifon. A v případě velmi otevřených šatů je dobré vybavit se ještě šifonem nebo bolerkem, což může být i skvělý doplněk.

Pro pány se na venkovní svatby doporučují obleky světlejších odstínů. Pánové mohou volit lehčí smoking nebo stylovou vestičku.

Odprostěte se od klasiky a zkuste jarní svatbu, která slibuje perfektní okamžiky vašeho jedinečného dne.

Zdroj: perfektni-svatba.cz., lereve.cz
Zdroj obrázků: google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram