Naomi Campbell zkritizovala britský Vogue za převážnou část bílých zaměstnanců

Naomi Campbell zkritizovala britský Vogue za převážnou část bílých zaměstnanců

Známá modelka Naomi Campbell na svém instagramovém účtu zveřejnila kritiku na jeden z nejznámějších módních časopisů – britský Vogue.

Britská supermodelka díky svému příspěvku vzbudila velký zájem. Debatu o rozmanitosti v módním časopise z řad zaměstnanců, tedy z nedostatečnosti jiných nežli bílých zaměstnanců, vyvolalo její pobouření v závislosti na fotce, kterou pořídila šéfredaktorka Alexandra Shulman do zářijového vydání Vogue, kde je vidět celý tým časopisu. Co se týče žen, pak zde jen těžko najdete jinou než bílou tvář.

„Toto je fotoalbum zaměstnanců britské Vogue pod vedením bývalé redaktorky Alexandry Shulman. Těším se na inkluzivní a různorodý personál, když časopis nyní povede Edward Enninful," napsala modelka, která byla minulý měsíc jmenována občasným redaktorem britského titulu jako dlouholetá přítelkyně Enninfula.

Tisíce komentářů a názorů najdete pod jejím příspěvkem. Mnoho lidí, včetně aktivistky Livie Firthové, zatleskali Naomi za to, že otázku barevných zaměstnanců otevřela. Jmenování Enninfula má navíc údajně přinést posun k lepšímu. Právě on je známý tím, že v průběhu celé své kariéry prosazovl rozmanitost národností a po svém jmenování se nechal slyšet, že udělá, co může, aby splnil svůj závazek vytvořit stránky britského Vogue více kulturně různorodé. Britská Vogue odmítla záležitost komentovat.

V roce 2016 byl Edwardovi Enninful udělen řád britské říše za jeho služby zaměřené na diverzifikaci módního průmyslu. Jedním z jeho nejrozšířenějších projektů je Vogue Italia „Black Issu“ nebo také kampaň Gap, ve které najdete modely bez rozdílu náboženství, rasy i věku.

wwd.com, instagram.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram