Někdo to rád blond

Někdo to rád blond

Blond se zkrátka musí umět, o tom není třeba vést dlouhé diskuze. Když některý kadeřník ovládá kouzla, která stojí za vytvořením dokonalé blond pro její nositelku, stojí se na něj fronty. Doslova. Jednou z těchto kouzelníků je kadeřnice celebrit Lussi Bugnerová, která se s námi podělila hned o několik rad, jak být správná blondýnka.

Respektujte svoje vlasy

Tento bod platí samozřejmě pro jakýkoliv zásah na vaší hřívě. Správný kadeřník vám pomůže vybrat ideální odstín blond a přijde také s plánem, jak jej dosáhnout. „Nenechte se obalamutit videi na instagramu, kde do salonu přijde černovláska a za pár hodin odchází platinová blondýnka. Taková změna sluší málokomu, a hlavně ji nelze udělat za jedno sezení. Zejména pokud máte vlasy barvené, ke světlým se budete muset propracovat během několika návštěv a s použitím vhodných technik, aby vaše hříva zůstala zdravá,“ vysvětluje Lussi.

Pečujte s láskou

Zesvětlené vlasy jsou často křehké se sklonem k lámání, třepení konečků a poletování. Kromě běžného mytí šamponem a použití kondicionéru, je u blond vlasů obzvlášť důležité použít jednou týdně masku s obsahem proteinů, které jim kvůli zesvětlení chybí. Pozor si ale dávejte na péči, která je napěchovaná silikony. Ty vlas sice obalí, aby se zdál hebký a zdravý, ale doopravdy jej příliš nevyživí.

Ochrana před teplem a UV zářením

„Tepelná úprava vlasy vysušuje a poškozuje, proto je použití ochrany zcela zásadní. Před fénováním použijte do vlhkých vlasů speciální sprej nebo balzám, já doporučuji svůj oblíbený Heat Protection Shield od InSight. Před kulmováním či žehlením se nebojte ochranu nastříkat do suchých vlasů, nezamastí je, naopak je i po úpravě zanechá krásně hebké.“

Stejně jako tělo a obličej se v létě (ale i třeba v zimě na horách) naučte chránit vlasy před UV zářením nejen pomocí pokrývky hlavy, ale i vlasových olejů s UV filtrem.

Udržujte správný odstín

Někomu přirozeně sluší teplejší, někomu zase studenější odstíny. „Chladnějších blond odstínů kadeřník dosahuje pomocí tónování, kdy na odbarvený vlas použije přípravek s obsahem modrých nebo fialových pigmentů, ty neutralizují žluté tóny, které vlasy přirozeně mají,“ prozrazuje Lussi. Vaše blond proto bude vždy žloutnout, pokud nebudete používat speciální šampony s obsahem právě těchto pigmentů. „Klientkám na domácí péči doporučuji InSight Anti-.Yellow šampón, který mám sama ověřený, a který vlasy nevysušuje.“

Fotograf: Něšo Matić

www.lussibugner-salon.cz
instagram: @lussi_bugner

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram