Nocleh jako v pohádce

Nocleh jako v pohádce

Lákají vás na přespání netradiční místa, stany v korunách stromů nebo vysokohorské chaty nabízející víc než nádherný výhled? Máme pro vás jeden skvělý tip!

Alpská chata Mooslehenalm je víc než vysokohorskou chatou, dříve totiž sloužila jako místo, kde se schovávalo krmivo pro krávy. Tato chata leží ve výšce 1449 metrů nad mořem a je jednou z nejkrásnějších horských chat v celém Salcbursku.

Turistické i cyklotrasy, které vám na chvíli zastaví dech, jsou lemovány čtyřiceti horskými chatami, kde vás budou rozmazlovat alpští pastevci a mlékaři se svými lahodnými pochoutkami. V nabídce najdete čerstvé horské máslo a sýr, domácí chléb a samozřejmě slavný Stamperl of Schnapps, díky kterému zapomenete na namáhavé stoupání.

Alpská chata Mooslehenalm v Grossarlu je úžasným klenotem v této vysokohorské krajině. Procházkou k chatě si vychutnáte kouzelné alpské prostředí, kde najdete přátelské lidi, úžasný výhled a - samozřejmě - typický rakouský pokrm - Jause!

Ačkoli je chata stará od poloviny minulého století, najdete v ní komfortní útočiště s ideálním výchozím bodem pro romantické procházky nebo projížďky na kole. Chata náleží k hotelu Grossarler Hof, který leží v údolí. Nocleh s pravou horskou snídaní, na kterou mimo jiné dostanete čerstvé horské máslo, sýr a domácí chléb, tu ve dvoulůžkovém pokoji přijde na 35 eur na osobu. Určitě nám dáte za pravdu, že už není třeba váhat, prostředí, které leží od větších turistických míst vám nabídne dostatek soukromí a klidu.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram