NOŠENÍ ROUŠKY ZHORŠUJE KVALITU PLETI. NAUČTE SE O NI PEČOVAT SPRÁVNĚ A V DOMÁCÍCH PODMÍNKÁCH.

NOŠENÍ ROUŠKY ZHORŠUJE KVALITU PLETI. NAUČTE SE O NI PEČOVAT SPRÁVNĚ A V DOMÁCÍCH PODMÍNKÁCH.

Změny, v kterých teď momentálně žijeme, mění náš pohled na svět i naše chování. Nošení roušky, omezení pohybu a zastavení provozu téměř všech služeb se výrazně dotýkají také každodenní péče o pleť.

Oblasti, která je provázaná s našim celkovým zdravím a duševní pohodou. Udržet dobrou kondici pokožky v domácích podmínkách vyžaduje speciální přístup. Nabízíme pár rad a tipů, které vaše pleť jistě ocení.   

BEZPEČÍ, KTERÉ JE PRO PLEŤ NEBEZPEČÍM

Nošení roušky ochraňuje před potenciální nákazou koronavirem. Na druhou stranu však představuje nelehkou zátěž pro pokožku. Její nošení brání pleti normálně dýchat, pod rouškou se kumuluje teplo a vlhkost způsobující její přehřátí, zapaření, podráždění či vysušení. Zároveň dochází k množení bakterií a ucpávání pórů, které mohou vyvolat kožní vyrážky, akné, ekzém, zánět a infekci.

SPRÁVNÁ PÉČE ZAČÍNÁ U ROUŠKY

Jednorázové chirurgické roušky se po použití okamžitě zbavte. Upřednostněte roušku z přírodní hustě tkané bavlny. Bezpečně ochrání, je na opakované použití a umožňuje pokožce lépe dýchat. Perte ji alespoň na teplotě šedesát stupňů a z obou stran prožehlete. Vyhýbejte se nepřetržitému nošení roušky. Sundavejte ji z obličeje alespoň jednou za dvě hodiny. Roušku bezpečně vyvětrejte, případně vydezinfikujte sprejem. Při manipulaci s rouškou mějte vždy čisté ruce.

Když sundáte roušku, ulevte pleti mátovou nebo růžovou vodou. Pleť šetrně dezinfikují, hydratují a zvláčňují. 

Mátová voda má silně osvěžující účinky. Je antibakteriální, antiseptická, stahuje póry a tonizuje, což ocení především mastná a problematická pleť. Harmonizuje pH, zlepšuje krevní oběh. Svými dezinfekčními účinky pokožku čistí a zamezuje množení bakterií. Pomáhá eliminovat kožní záněty, akné nebo ekzémy. Pleť revitalizuje a zklidňuje.

Růžová voda je excelentní hypoalergenní pleťovou vodou s čistícím a tonizačním efektem. Je vhodná pro všechny typy pleti. Udržuje pH, stimuluje regenerační procesy, bojuje proti zánětům. Pokožku utišuje, vyhlazuje a zlepšuje její pružnost. Pro své antibakteriální vlastnosti je vhodná k osvěžení i dezinfekci.

Obličeje se dotýkejte pouze v potřebných situacích a jedině čistýma rukama.
Pokud ve venkovním prostředí nepřicházíte do kontaktu s dalšími lidmi, roušku nenoste a dopřejte své pokožce kyslík a vitamin D.    

UDRŽUJTE SVŮJ DOMOV V ZDRAVÉ KONDICI

Pravidelně větrejte.
Dopřejte si pravidelný pobyt venku a v přírodě.
Dbejte na kvalitní stravu a dostatečný příjem tekutin.
Podpořte svou imunitu vhodnými doplňky stravy z řad vitamínů a minerálů.

PRO ZDRAVOU A PŘIROZENĚ KRÁSNOU PLEŤ

Čištění
Pleť čistěte alespoň dvakrát denně. Používejte jemný čistící pleťový gel. Po jeho aplikaci nezapomeňte na pleťový hydrolát.

Čistící gel s mýdlovými ořechy je lehký pečující gel. Pokožku hloubkově a šetrně zbaví všech nečistot. Zároveň ji intenzivně hydratuje a ošetřuje. Lze ho využít také jako odličovací gel. Jeho čistící účinky zabezpečují jemné, k pokožce kompatibilní látky vyrobeny z cukrové třtiny a mýdlových ořechů. Ty fungují jako přírodní čistící prostředek s antimikrobiálními a protizánětlivými účinky. Čistící gel uvolňuje póry, pokožku zvláčňuje, zklidňuje, zjemňuje záněty a podráždění. Díky esenciálním olejům gel funguje také jako dezinfekce a antiseptikum. Má jemnou citrusově květinovou vůni.

Hydratace
Vyčištěnou pleť hydratujte. Zařaďte k svým rituálům používání pleťového séra.

Pleťová séra DULCIA natural mají silné hydratační vlastnosti účinky a jsou přizpůsobeny jednotlivým typům pleti. Hydratační sérum s kolagenem je vhodné především pro citlivou, podrážděnou a suchou pokožku bez ohledu na věk. Pro zralou pleť doporučujeme zpevňující sérum, které zároveň vyhlazuje vrásky. Energizující sérum s povzbuzujícím účinkem je určeno pro unavenou a namáhanou pleť.

Denní péče
Ideální krém pro denní použití by měl obsahovat co nejvíc antibakteriálních složek. 
 

Pleťový krém s aloe vera a hedvábím představuje plnohodnotnou celodenní péči o pokožku pod rouškou. Krém je určen pro všechny typy pleti. Kromě aloe vera a hedvábných proteinů obsahuje bohaté množství dalších aktivních přírodních látek, které pomáhají pleť čistit, hydratovat, vyživovat, vyhlazovat, regenerovat, chránit proti bakteriím a dalším kožním problémům.   

Pleťový krém s ovocem a Q10 – čistící komplex je ideální pro mastnou až aknózní pleť. Aktivní látky pocházející z černého kmínu, magnolie a balmínu košťatého mu dodávají silné čistící schopnosti, které zabraňují tvorbě zánětu a množení bakterií. Další vzácné složky umocňují jeho účinky. Krém dokáže regulovat tvorbu kožního mazu a má zmatňující účinky. Pravidelná aplikace zabezpečí výrazný úbytek tvorby akné a komedonů.

Noční péče
V noci pleť regeneruje, proto jsou vhodné výživnější krémy. Měly by se aplikovat na důkladně vyčištěnou pleť, která prošla také hydratací pleťovým sérem. Krém jemně vmasírujte do pokožky.
 

Péče o mastnou a aknózní pleť
Tento typ pleti je náchylný k zánětům, které vyžadují kvalitní antibakteriální přípravky.

Péče o podrážděnou pleť
Citlivá, zarudlá, svědící, zanícená či jinak podrážděná pokožka vyžaduje produkty s hojivými a utišujícími vlastnostmi.
 
Zinková mastička pomůže při různých typech opruzenin, akné a oparech. Zinek je znám pro své zklidňující, antibakteriální, protizánětlivé a regenerační účinky. Podporuje správné funkce pokožky. Jeho úkolem je tlumit zvýšenou produkci mazových žláz, která způsobuje ucpávaní a zanícení kožních pórů. Zinková mast má mastnější strukturu, která jemně vysušuje a ošetřuje.

Gel aloe vera s bylinkami spojuje obrovskou sílu aloe vera se silou esenciálních olejů levandule, bazalky a oregana. Aloe vera chrání před negativními účinky volných radikálů, opravuje a regeneruje poškozené buňky a tkanivo. Oreganový olej se vyznačuje antioxidačními, protizánětlivými a protiplísňovými účinky, bazalka pokožku chrání a hydratuje. Antibakteriálně působící levandule pokožku okamžitě dezinfikuje, což urychluje proces regenerace.

Péče o make-up
Pokud jste zvyklá na make-up, dejte přednost jeho přírodní variantě, která je šetrná k pleti i přírodě. 

DOMÁCÍ LÁZNĚ

Pleťové masky
Pečující masky čistí póry, regenerují, snižují tvorbu jemných vrásek. Pokožku umí dobře vyživit, prokrvit, hydratovat a vyhladit. Tím, že stahují póry, upravují činnost mazových a potních žláz. Bojují proti zánětům, mají relaxační účinek. Měly by se používat alespoň dvakrát do týdne. Při správném výběru masky je její účinek viditelný hned po její aplikaci. 

Koupele
Pravidelné koupele ve slané vodě mají řadu výhod. Pomáhají uvolnit celé tělo, odstraňují stres, zmírňují bolesti pohybového aparátu, svalové i menstruační křeče. Mořská sůl pokožku čistí, hydratuje a detoxikuje. Oleje, bylinky a další živé esence maximalizují účinky vody a soli.
Výsledkem je jemnější pleť, lepší noční spánek nebo detoxikace, která se může stát vaším každodenním rituálem. Výzkumy dokazují, že pravidelné nasáknutí kůže solí podporuje správné fungování biologických a buněčných funkcí. Solná koupel zlepšuje celkovou imunitu a vyrovná hladinu pH. Mezi další benefity patří regulace krevního cukru, posílení kardiovaskulárního systému, oběhových a nervových funkcí. Vůně aromatických bylinek koupel provoní, zharmonizuje myšlenky a pozvedne náladu.

Správnou solnou koupel může nahradit až 3denní detoxikační program.

PÉČE O RUCE
Namáhané, často myté a dezinfikované ruce si zaslouží intenzivní pomoc a úlevu.

Regenerační krém na ruce s měsíčkovým olejem výborně hydratuje, zjemňuje a chrání před nepříznivými vlivy prostředí, jako jsou kontakt s vodou nebo čistícími prostředky. Měsíčkový olej má vysoce zklidňující, hojivé, léčivé a regenerační účinky. Zabraňuje stárnutí kůže, snižuje otoky a pomáhá obnovovat kožní tkáň včetně tvorby kolagenu. Krém je obohacen o další aktivní látky, jako jsou bambucké a kakaové máslo, růžová voda, med nebo esenciální oleje ze santalového dřeva a grepu, které umocňují jeho efekt. Je ideální na namáhané ruce se suchou, podrážděnou, zatvrdlou, popraskanou či poraněnou kůži. Jeho lehká konzistence zabezpečuje rychlé vstřebávání bez pocitu mastnoty.

Pečujte o sebe a svou krásu s láskou. Každý den.

 

Zdroj: DULCIA natural, www.dulcia.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram