Nová kolekce Helen Mertl vás oslní

Nová kolekce Helen Mertl vás oslní

Helena Mertlová je česká módní návrhářka, kterou znají především nevěsty. Její svatební šaty jsou nadčasové a originální zároveň. Věnuje se ale i večerním šatům a my se teď můžeme pokochat její novou kolekcí, kterou představuje pod svou značkou Helen Mertl.

Značku Helen Mertl asi nejvíce charakterizuje šití z kvalitních a luxusních látek a ani současná kolekce se nebude nést v jiném duchu. Je příjemné vědět, že někteří návrháři nepolevují ze svých zásad a zkušeností, které nasbírali praxí. Pokud chcete mít krásné šaty na svatbě nebo jiné významné události, budete si muset připlatit za detailní zpracování a použití dražších materiálů. Se správným návrhářem vám ale ušitý kousek vydrží na celý život anebo není nic výjimečného nechat si šaty po pár vyneseních do společnosti přešít. A Helena Mertlová je jedna z těch, za kterou můžete se svou představou svých vysněných šatů bez obav přijít.

Nejkrásnější a nejvzácnější látkou bylo a bude hedvábí. Helena Mertlová si vybrala několik škál barev v pudrových odstínech a nezapomněla ani na klasickou bílou. Krásné střihy se nesou v minimalistickém duchu a nechávají vyniknout vzdušnosti a lehkosti hedvábí.

Inspirace antickými střihy je více než patrná. Jemnost záhybů, čisté linie, řasení, vzdušnost, a hlavně pohodlnost při nošení, to jsou prvky, kterými můžeme popsat jak klasický starořecký chitón, tak překrásné šaty z kolekce Helen Mertl. A kdo by se nechtěl na významných událostech cítit co nejpohodlněji.

 

foto:helenamertlova.cz

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram