O GRACE'N'GLAMOUR s Marií Mukařovskou

O GRACE'N'GLAMOUR s Marií Mukařovskou

Přinášíme vám rozhovor s českou módní návrhářkou a kostymérkou Marií Mukařovskou, která na GRACE'N'GLAMOUR představila svou stávající kolekci Ganz Dunkel a novou kolekci s názvem Ér inspirovanou podvečerním nebem.

Po kolikáté jste se účastnila prodejní akce G´n´G?
Akce G'n 'G jsem se účastnila poprvé.

V čem je pro Vás tato akce odlišná od ostatních prodejních akcí a marketů?
Nemohu říci, neb nemám srovnání. Spíše to bylo o mém rozhodnutí a odhodlání se prezentovat, shoda náhod. Určitě ho ovlivnilo i oslovení z týmu G'n'G s nabídkou účasti.

Jakou kolekci jste na G´n´G prezentovala? Co Vás při její tvorbě inspirovalo?
Prezentovala jsem se kolekcemi Ganz Dunkel a novou kolekcí ÉR.
Ganz Dunkel je kolekce celá černá. Je plná kontrastů v materiálech, je tajemná a intimní. Ušila jsem šaty ze tmy? Zabalila do stínů? Ztratila se? Schovala se? Možná ne tak docela?
ÉR je vzdušná letní kolekce. Barevná nálada, inspirovaná koukáním do vlahého letního podvečerního nebe.

Kde jinde je možné vidět/koupit Vaše produkty?
Pracuji především formou zakázky. Mé kolekce pak prezentuji v brněnském Pokojíku a nově v pražském Czech Labels & Friends.

A jaký máte názor na současnou situaci tuzemské módní scény? Myslíte, že se u veřejnosti zvyšuje zájem o lokální autorskou tvorbu i ochota zaplatit za takový produkt větší finanční obnos?
Situaci na tuzemské módní scéně zas až tolik nesleduji, abych ji byla schopná nějakým způsobem posuzovat. Zájem zákazníků je, a myslím si, že koupi takového produktu považují jako dobrou investici.

Zdroj: Marie Mukařovská a Móda.cz
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram